Fırın Makarna

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Fırın, Haşlama
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

1 paket (250 gram) fırın makarna
10 su bardağı su
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
10-15 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri

YAPILIŞI

MAKARNAYI 1 çay kaşığı tuz eklenmiş suda haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Ayrı bir yerde
beyaz peynir, süt, yumurta, sıvıyağ, tereyağı, maydanoz, karabiber ve kalan 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
Peynirli karışımı makarnaya ekleyip harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına boşaltıp, üzerine kaşar peyniri serpiştirin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.