Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram çilek
    200 gram damla çikolata
    1 paket çilekli krem şanti
    2 dal nane

    Kek için:
    3 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Bir buçuk su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    Dolgu kreması için:
    İki buçuk su bardağı süt
    1 adet çubuk vanilya
    150 gram toz şeker
    5 adet yumurta sarısı
    Yarım su bardağı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    50 gram mısır nişastası
Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine toz şeker ekleyin. Dört dakika mikserle çırparak kabartın. Sıvı yağ, un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. 18 cm çapında yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, keki enlemesine 3 eşit parçaya kesin ve kenara alın. Dolgu kreması için sütü bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün. Bir bıçağın tersiyle özünü sıyırıp süte ilave edin ve ısıtın. Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişasta ekleyin. Sütlü vanilya karışımını ekleyip karıştırın. Tencereye alıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Kek parçalarının aralarına dolgu kreması sürüp, doğranmış çilek yerleştirin ve damla çikolata serpin. Ayrı bir yerde kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pastanın her yerini kaplayın. Çilek, çikolata ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.