Naneli Bulgur Pilavı

  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık iri bulgur
Yarım demet nane
3 çorba kaşığı tereyağı
12 adet arpacık soğan
1 Türk kahvesi fincanı soyulmuş badem
2 adet kırmızı
2 adet sivri biber
Üç buçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 Türk kahvesi fincanı haşlanmış
1 Türk kahvesi fincanı nohut
1 Türk kahvesi fincanı yeşil mercimek
1 Türk kahvesi fincanı kuru fasulye
Yarım Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
Tuz
Pul biber

YAPILIŞI

Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Arpacık soğan ve bademi hafif pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış biberleri ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Bulguru katın ve şöyle bir çevirdikten sonra et suyu veya tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar harlı, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye, kuş üzümü, kıyılmış nane, tuz ve
pul biberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.