Sotelenmiş Mor Lahana Salatası

  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama Tekniği: Soteleme/Tava
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

1/2 mor lahana
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
1 çay bardağı haşlanmış mısır
5 adet kornişon turşu
8-10 dal maydanoz
1 adet limon
1.5 su bardağı süzme yoğurt
tuz

YAPILIŞI

Mor lahanayı ince kıyıp zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Ocaktan alıp ılıtın. Üzerine ceviz, mısır, dilimlenmiş kornişon turşu, kıyılmış maydanoz, limon suyu ve tuz ilave edip harmanlayın. Çırpılmış süzme yoğurtla iyice karıştırıp servis yapın.