Kabak Oturtma

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Hazırlama Tekniği: Kızartma, Tencere, Soteleme/Tava
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

6 adet kabak

Harç için:
500 gram köftelik kıyma
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1'er çay kaşığı karabiber ve tuz
1 demet maydanoz

Kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için: 1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Harç için kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Sıra ile dolmalık fıstık ve kıyılmış soğan ilave edip, soğan yumuşayana dek kavurun. Salça, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kabakların kabuklarını incecik olacak şekilde temizleyin ve enlemesine ikiye kesin. İçlerini oyup, sıvı yağda kızartın. Harcı içlerine pay edip, tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte 30-35 dakika pişirin.