Patlıcanlı Tas Kebabı

  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Fırın, Kızartma, Soteleme/Tava
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

5 adet bostan patlıcanı
Kızartmak için:
Sıvı yağ
3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
Sotelemek için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
750 gram kuşbaşı et
200 gram mantar
4 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 su bardağı et suyu
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,
karabiber
Süslemek için:
Maydanoz

YAPILIŞI

Patlıcanları soymadan ikiye bölüp, içlerini çıkarın. Yarım saat tuzlu suda bekletip, kızgın sıvı yağda kızartın. İçini hazırlamaya başlayın. Bunun için, soğanları ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip, biraz daha kavurun. Küçük doğranmış domates, mantar, salça, tuz, karabiber ekleyin. Biraz daha kavurup, 3 su bardağı et suyunu ilave edin ve soteleyin. Daha sonra bu malzemeyi patlıcanların içine doldurup, fırın tepsisine dizin. Soteden artan suya biraz daha sıcak su ekleyip, patlıcanların üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.