Antep Fıstığı Tatlısı

    Sofra Tarifi

    MALZEMELER

    MALZEMELER
    4 adet yumurta
    1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
    1.5 yemek kaşığı irmik
    1 su bardağı döğülmüş antep fıstığı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    ŞERBETİ
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    Birkaç damla limon suyu

    YAPILIŞI

    -İlk iş olarak şerbetimiz için 2 bardak su ve şekeri ocağa alıp 20 dakika orta ateşte kaynatıp limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
    -Hamur için gerekli tüm kuru maddeleri ayrı bir kasede iyice harmanlayıp bırakı yoruz.
    -Derin bir kaseye yumurtaları kırıp yaklaşık 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.
    -Daha sonra sıvıyağı ekleyip karışmasını sağlıyoruz.Hazırladığımız unlu karışımı üstüne döküp fazla söndürmeden tahta spatula ile karıştırıyoruz.
    -Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişiri yoruz.Ilık keke soğuk şerbet döküp dilimliyoruz.
    -Kaymak yada dondurma ile servis yapıyoruz.
    AFİYET ŞEKER OLSUN...

    PÜF NOKTASI

    MUTLAKA DENENMESİ GEREKN BİR TATLI.