İrmik Helvası

  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

500 gram irmik
İki buçuk su bardağı süt
İki buçuk su bardağı su
500 gram toz şeker
250 gram krema
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Öncelikle derin bir tencereye süt, su ve toz şekeri koyup, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın ve sıcak tutun. Kremayı kısık ateşte eritip, üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız sıcak şerbeti yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak, 10-15 dakika demlendirin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Daha sonra havanda dövün. Helvayı servis tabağına alın. Susam serperek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Şerbeti helvaya ilave ederken çıkan buhardan elinizin yanmasını önlemek için uzun saplı bir kaşık kullanarak karıştırın. Helvayı arzunuza göre kaşıkla ya da bir kaseye koyup ters çevirerek de şekillendirebilirsiniz.