Güllaç

  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

12 yaprak güllaç
İki buçuk litre süt
İki buçuk su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı gülsuyu
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için:
Toz antep fıstığı
kiraz şekerlemesi

YAPILIŞI

Süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.