Cevizli Kabak

  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
Üye Tarifi

MALZEMELER

150 gram ceviz içi
1 kg kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz

Üzeri için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
8-10 yarım ceviz

YAPILIŞI

Kabakları yıkayıp, kabukları ile birlikte rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kabak, zeytinyağı, toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye alın. Kabaklar suyunu çekene dek tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra yoğurt ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Dövülmüş ceviz ilave edip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi kabaklarla karıştırın. Üzeri için kırmızıbiberi zeytinyağıyla karıştırın. Cevizli kabağın üzerine gezdirin. Yarım cevizlerle süsleyerek servis yapın.
Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.