Sofra
Çöl ikliminin kutsal meyvesi Hurma...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    30 adet büyük boy hurma
    4 adet arpacık soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çay bardağı firik buğdayı
    Yeteri kadar kaynar su
    2 dal taze soğan, tuz ve karabiber

    Hurma kapakları için: Ceviz

    Üzeri için:
    1 çay bardağı kaynar su
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
Harç için arpacık soğanları küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Firik buğdayı ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiberini ayarlayın. Hurmaların sap kısmını kapak şeklinde kesip mutfak cımbızıyla çekirdeğini çekip alın. İçli köfte açar gibi başparmağınızı içine sokup kenarlarını dışa doğru bastırarak hurmayı genişletin. İçine harç doldurup yarım ceviz ile ağzını kapatın. Diğer hurmaları da aynı şekilde hazırlayın ve tencereye yerleştirip üzerine kaynar su ve zeytinyağı gezdirin. 5 dakika orta ateşte pişirip, ılık olarak servis edin.