Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Biz de Belçika olma yolunda ilerliyoruz

Tüm kulüpler genç futbolculara yöneliyor. Hepsinin ekonomik durumu bozuk. Avrupa takımları da futbolcularımızı istiyor. Özellikle genç oyuncuları... Merih, Zeki, Okay, Ozan, Çağlar gitti… Duhan Aksu da Lille'e gidecek. Geldiğimiz nokta için ne düşünüyorsunuz?

SU AKAR, doğru yolu bulur diye bir laf vardır. Zaten geçmiş yıllarda kulüpler bol bulamaç harcadılar. Gelen paraları çarçur ettiler. Ekonomik sıkıntılar ve UEFA'nın FFP kuralları sıkıştırdıkça iş normal yoluna girmeye başladı. Zaten bir musibet, bin nasihatten iyidir. Örnek mi; Trabzonspor… Borçları ya da UEFA'nın kılıcı olmasaydı bugün onurla ifade ettikleri, hepimizin de gurur duyduğu genç oyuncular çıkar mıydı? Ya da gençliğinden beri tanıdığım sevgili Ünal Karaman kardeşime bu kadar sahip çıkmayıp yabancı bir hocaya yönelirler miydi? Darısı tüm kulüplerimizin başına inşallah. Avrupa'ya giden gençlerimiz Milli Takımımızın yarınlarıdır. Mesela Merih.. F.Bahçe altyapısından yetişti. Eğer F.Bahçe o gün ciddi ekonomik sıkıntılar içinde olsaydı F.Bahçe'de kalacak ve takımı rahatlatacaktı. Önce Alanya'ya gitti, bir sezon sonra İtalya, oradan da dünya devi Juventus'la adı geçiyor. Şimdi başka genç oyuncularımıza da Avrupa'dan talepler geliyor. Yavaş yavaş bir Ukrayna, bir Çek Cumhuriyeti, bir Belçika gibi olma yolunda ilerliyoruz. Bu ülkelerin kulüpleri belki kulüp bazında çok önemli mücadelelerde değiller. Örneğin; Belçika. Ama Belçika Milli Takımı'na baktığımızda çok büyük takımlarda oynayan büyük oyuncuları var. Galiba ülke futbolu olarak biz de bu yolda hızla ilerliyoruz.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür için, "Biz bu çocuklarla şampiyonluğa gideceğiz. Eğer değerini bulmadan satarsam ülkeye ihanet etmiş olurum" dedi. Bu sözleri nasıl yorumluyorsunuz?

AHMET AĞAOĞLU sportif ve insani anlamda çok güzel duruş sergiliyor. Takımına ve ekibine sahip çıkma anlamında, camiayı bütünleştirme anlamında ve rakip takım ilişkilerinde son derece sıcak ve yapıcı. Trabzon efsanesini doğuran şartlar, kendi çocuklarıydı. Geçenlerde şampiyon olan ilk kadroya bakıyorum, başta Şenol hoca, Turgay Semercioğlu, Serdar Bali, Necmi Perekli, Necati Özçağlayan ve rahmetli birkaç isim. Hep Trabzohnspor'un evladıydı. Şimdi tabii ki şartlar değişti. Futbol globalleşti. Eğer Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa kendi evlatlarının etrafına bezenmiş yabancı isimlerle hedefe koşmalıdır. Abdülkadir ve Yusuf satılamazlar diye bir kural yok. Ama başkanın dediği laf çok doğru, değerini bulurlarsa olur, aksi halde o çocuklarla şampiyonluğa yürüyecektir.

AVCI, 'BASKI' NEYMİŞ BEŞİKTAŞ'TA GÖRECEK

Beşiktaş mevcut kadrosunu koruyabilirse, Abdullah Avcı ile şampiyonluk kovalayabilir mi? Avcı'yı bir teknik adam olarak nasıl buluyorsunuz?

BEŞIKTAŞ kadrosu zaten geride bıraktığımız sezonun en iyi kadrolarından biriydi. Burak Yılmaz, Türkiye'nin en iyi atak oyuncusu. Ljajic kimde var, Atiba, Vida kimde var? Bir de yükselen yıldız Dorukhan eklendi. Diğer oyuncular da kaliteli. Şenol hocanın ayrılmasından sonra şahsi görüşümce gelmesi gereken ya Abdullah Avcı ya da Sergen Yalçın'dı. Yönetim 'Avcı' dedi, saygı duymak lazım. Avcı, başarısını ispat etmiş bir teknik adam. Başakşehir ile son yıllarda önemli işler yaptı. Ama o da şu anda hayatının tarihi sınavına çıkıyor. İlk defa büyük bir camianın hocası olarak çok büyük hedeflere koşan bir takımın başında. Başakşehir'de baskı hissetmedi ama artık baskının en büyüğü var. Teknik ve psikolojik anlamda yeterince donanımlı mı? Ne kadar başarılı olacağını merakla bekliyoruz.

F.Bahçe yönetimi bir yandan para arıyor bir yandan transfer yapmaya çalışıyor. UEFA'dan da gelecek kritik bir karar var. Ali Koç ve yönetimini başarılı buluyor musunuz?

ŞU ANA kadar Ali Koç ve yönetimini başarılı bulmamız söz konusu değil. Yapılan transferlerin çoğu yanlış çıktı. Devre arası yapılan transferlerin çoğu istenen performansı gösteremedi. 'Ersun Yanal ile çalışmayacağız' dediler, kurtarıcı diye sarıldılar. Şimdi 25 milyon taraftar hem çok önemli transferler bekliyor hem de takımın yine eski haline gelmesini istiyor. Ama bu iş kolay mı? Hiç de kolay değil. Yeni transferler çakıl taşı ile olmuyor. Para gerek, kaynak gerek. Üstelik UEFA'nın finans kriterleri ve baskısı da ortada. Kısacası şu; Ali Koç ve yönetimini çok ama çok zor günler bekliyor.

G.SARAY'A YAPTIKLARI ÇOK BÜYÜK HAİNLİK...

Galatasaray'da muhalefet Başkan Mustafa Cengiz'in ısrarla kongreye gitmesini istiyor. Hatta bu yönetimin transfer yetkisinin elinden alınması için mahkemeye başvurdular. Cengiz yönetimi, büyük başarılar elde etmişken muhalefetin bu tutumu için yorumunuz nedir?

GALATASARAY'IN bir kısım muhalefeti gerçekten tahmin edilemeyecek şekilde hain insanlar. Ya 'Galatasaray'a ne olursa olsun kulübü biz yönetelim' diyorlar ya da başka menfaatleri var. Mustafa Cengiz ve yönetimi, neredeyse bir mucizeyi başarıp takımı şampiyon yapmışken, bütçe hâlâ sıkıntılı olmasına rağmen belli oranda toparlanmışsa bunun baş mimarı Mustafa Cengiz ve yöneticilerdir. Gerçekten G.Saray, çok sıkıntılı bir sezonda şampiyon olmayı başardı. Fatih hoca 10 maç, oyuncular ve teknik elemanlar haftalarca ceza almışken, üstelik Başakşehir ligin bitmesine bir kaç ay kala farkı abartılı şekilde açmışken Galatasaray'ın şampiyonluğu tam anlamıyla bir mucizedir. Muhalefetin yediği halt ise ancak menfaat şebekeliği ya da kulübe ihanet ile açıklanabilir. Tabii ki her muhalifi böyle bir statüye sokamayız, ama geneline bakınca tablo bu.

Arda Turan'ın Galatasaray ya da Beşiktaş'a gitme imkânı olsa, bu takımlar için faydalı olur mu? Arda'nın yeniden eski günlerine dönebileceğini düşünüyor musunuz?

YILLARDIR Arda'yı zaman zaman ağır eleştirdim. Ama Arda kese kağıdı gibi buruşturulup çöpe atılacak bir isim değildir. Mutlaka kazanılması gerekir. G.Saray'da kolay görünmüyor. Hem taraftarla sorunları var hem de Fatih hoca ile. Ama iyi bir Arda, Beşiktaş'ta ve özellikle de Abdullah Avcı'nın yardımıyla çok önemli işler yapar. Ama kararı kendisi vermeli. Çok iyi konsantre olmalı ve çok iyi çalışmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA