Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Güneş faktörü etkili olacak

MİLLİ TAKIM’IN +’LARI -’LERİ

+ Lucescu'nun saçtığı negatif enerjiyle grup maçlarına başlamıyor olmamız en büyük artımız. Aradan 15 yıl geçmiş olmasına rağmen Milli Takım'ın başında, başarmış bir teknik adamımız var. 2002'nin apoletleriyle soyunma odasına giren Şenol Güneş'in saygınlığı taktik disipline de kesinlikle yansıyacak.
+ Uzun yıllar sonra defans göbeğinde iki genç yeteneği bir arada oynatma şansına sahibiz. Ozan Kabak G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi vitrini ve Bundesliga etiketi, Merih de İtalya Serie A'nın suyunu içmişliğiyle savunma hattımızda iyi ki varlar dedirtiyorlar.
+ Güneş, İrfan Can Kahveci'den faydalanamayacak ama orta sahada Emre ve Mahmut'un beraber oynama alışkanlıkları, hocanın elinde parlayan Dorukhan'ın varlığı, "Oyunun iki yönünü de oynayacak isimlere sahibiz" dedirtiyor. Efecan ve Emre Kılınç oynadıkları futbolla milli formayı sonuna kadar hak ettiler. Hakan Çalhanoğlu da ligin ikinci yarısında Milan'ın çıkışında büyük paya sahip. Okay da takımı La Liga'da zor günler geçirse de kalitesiyle Güneş için iyi alternatif.
+ Burak Yılmaz'ın Milli Takım'a dönüşü Fransa dışında oynayacağımız rakipler karşısında bizim şansımızı yükseltecek. Kalabalık orta sahanın üreteceği ataklarda kalitesiyle işi bitirir.

***

- Lucescu'nun garip Sinan Bolat tercihi, kalede uluslararası tecrübe eksiği çeken kalecilerimizin yolunu tıkadı. Geçmişte çok büyük kaleciler yetiştirdik. Başakşehir ile Avrupa'nın tadına varamamış Mert Günok, kulüp maçları performansıyla Avrupa'nın en başarılı isimlerinden ama Milli Takım kalesi bir başkadır, önündeki 4'lüde takım arkadaşı yok. İnşallah iki maçta da kaleci şansı yanında olur.
- İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı kalabalık orta sahada detay gibi duruyor olabilir ama İrfan bu sezon kendini en çok geliştiren ve 8 numaralı pozisyonu en iyi oynayan isim. Başakşehir liderse Visca'dan sonra en büyük payı ona yazarım. Keşke kadroda olsaydı... Aynı dileğim Abdülkadir Ömür için de geçerli.
- Sağ ve sol bekte Avrupa düzeyinde iki klas adamımız var ama biri yaşlandı, biri kadroda yok. Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in ardından bu Milli Takım'a yeni isimler lazım. Hasan Ali'nin savunma zafiyeti Fransa ve İzlanda maçlarında başımızı ağrıtabilir ki, Emre Taşdemir'in savunma becerisi yüksek değil.
- Dört günde 2 maç kazanma kabiliyetimiz bugüne kadar yüksek değildi. Arnavutluk ve Moldova'dan 6 puan alıp Haziran'da Fransa karşısına özgüvenli çıkmak zorundayız. Olası bir puan kaybı dünyanın sonu değil ama "Güneş Beşiktaş'ı da çalıştırıyor" diyecekler illa ki olacaktır. Demeseler iyi!
- Dünya Kupası'nın sahibi Fransa ve canımızı çok yakan İzlanda ile aynı gruptayız. EURO 2020'ye gitmek için her zamankinden fazlasını yapmamız lazım. Ne Fransa'yı gözümüzde büyütelim ne de geçmişte olduğu gibi İzlanda'yı küçümseyelim. Formül basit: İkisini de evimizde devirmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA