Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Futbol bu sezon bitirilemez

1- Fatih Terim'in rahatsızlığı sonrasında süreç nasıl devam eder?
BÜTÜN dünya bu virüs belası ile uğraşırken Fatih Terim, derbi öncesinde ısrarla maçların oynanmaması gerektiğini söylemişti. Geldiğimiz noktada ona, Abdurrahim Albayrak'a, G.Saray yöneticisi Mahmut Recevik'e, F.Bahçe Basketbol takımına ve virüse yakalanmış herkese acil şifalar dilemekten başka ne diyebilirim ki! 'Lig ne zaman başlar, play-off mu olur, sezon böyle mi tescil edilir' gibi şeyleri konuşmanın vakti değil. Dünyada hayat durma noktasına gelmiş, hâlâ kalkıp 'play-off 4 takımlı mı 8 takımlı mı olsun' diye fikir belirtenler var. İlk günden beri söylüyorum insan sağlığından daha önemli bir şampiyonluk, kupa olabilir mi? Gün gelecek okullar açılacak, çocuklarımız kardeşlerimiz okullarına gidecek. Ve biz bir teneffüs vakti o okulun sokağından geçerken onların neşeli çığlıklarını duyacağız. İşte o günden sonra futbol ve diğer dallarda ne olacak oturup tartışırız. Her şeye bir takvim bulunur gelecekte.


2- Avrupa'da liglerin ne zaman başlayacağı konusunda son durum nedir?
BİR HAFTA önce İtalya, İspanya ve İngiltere'de genel kanı Mayıs ayında futbola dönüleceği yönündeydi. İngiltere'de 3 hafta sokağa çıkma yasağı sonrasında, İspanya'da İtalya'yı da aşan ve yükselen rakamlar bu söylemi yok etti. Çok ufak bir ihtimal var. Haziran ayı başında liglerin başlaması… Ama İtalya'da 10 gün, İspanya'da ise 25 Nisan'dan önce virüs vakalarının pik yapması beklenmiyor. Bu çıkışın bir inişi olacak, bu salgın bitecek. Ama bugünün verileri ile bu sezon futbol ya da başka bir dalda sezonu bitirebilme imkânı yok görünüyor. İtalya da İspanya da bizim kadar futbol aşığı ülkeler. Günde 500 insanın hayatını kaybettiği iki ülkede futbol kimsenin umurunda değil. İnşallah biz alınan tüm önlemlerle en az kayıpla bu virüs belasından kurtulacağız. Olimpiyatlar, F1, Euroleague, kupa finalleri vs… Dünyada en ünlü profesörler bile bir hafta sonra ne olacağını söyleyemezken, lütfen biz de sporda ne olacağını bugün düşünmeyelim. Sadece kendiniz için değil sevdikleriniz ve tüm ülkeniz için lütfen evde kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA