Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Sorunumuz yabancılar değil ödenen cukkalar

Rekabet; kaliteyi artırır, zarar gelmez... Yabancının adedi sorun değil, nasıl transfer ediliyorlar, kalitesiz yabancılara bu paralar nasıl veriliyor, men dakka dukkalar nasıl cukka oluyor, Türk futbolunun derdi bu

Yıllardır, yabancı sayısı kaç olsun diye tartışılıp durdu... '5+1' dediler, '5+5' dediler, '5+28' dediler... Bu işin o kadar ucu kaçtı ki hükmen mağlubiyetler bile oldu. Mübarek, matematik sorusuna döndü işler, futbolcu değiştireceğim derken teknik adamlar hatalar yaptılar. İşler arapsaçına döndü.
Öncelikle şunu bilelim, rekabet; kaliteyi artırır, zarar gelmez... Yabancı futbolcudan korkmayalım. Diyorlar ki, "Yabancı futbolcu, yerli futbolcunun yetişmesini engelliyor." Aynı fikirde değilim... Yabancının mümkün olduğu kadar kalitelisini alacaksın. Her aldığın yabancıyı da zaten oynatmıyorsun. Ben bakıyorum, yedek kulübesinde oturan çok yabancı var.
Yabancı futbolcu sayısının kaç olmasından önce biz Türkiye'de kaliteli teknik adamlar yetiştirelim. Sorun orada maalesef... Maalesef diyorum, çünkü bizde yetişen teknik adamlar, aynen yerli oyuncularımız gibi bir çıkış yakalayıp bunu kafi görüyorlar, kendilerini geliştirmiyorlar.
En basit örneği; Emre Çolak... Galatasaray'da kadroya girmeye zorlanıyordu, şimdi Deportivo'da bonservisi için 20 milyon Euro telaffuz ediliyor. Peki Emre Çolak'ı kimler oynatmadı veya kimler keşfedemedi? Emre Çolak, gitmeden 6 ay önce ben İspanya'ya gideceğini duydum. Hatta o tarihte Gökhan Gönül'ün de Beşiktaş'a geçeceğini öğrenmiştim Emre Çolak'ın menajerlerinden.
Bu kadar kısa sürede ne değişti de Emre Çolak, 20 milyon Euro oldu. Biz önce sistemimize bakalım. Bir karar veriyorsunuz, ertesi sene o kararı değiştirip ötekine geçiyorsunuz... Olmaz öyle şey! TFF Başkanı, bir kere bu konuda dik duramadı. Bravo Göksel Gümüşdağ ve Fatih Terim'e dik durdukları için. Biz önce yaptığımız planları uygulayalım.
Hatırlayın yıllar önce 6222 diye bir kanun çıkardık. Bu kanunu çıkaranlar, "Dünyanın en kaliteli kanunu" dediler. Eğer yanılmıyorsam bu cümleyi sarf edenlerden biri de Fenerbahçe'nin avukat yöneticisi Şekip Mosturoğlu'ydu. Sonra ne oldu? O güzel dedikleri kanunun altında kaldılar. Bir gecede mecliste kanun devrildi. Şimdi diyorlar ki; "Yeniden kanun çıkaracağız." Bakınız, Türk futbolunda yukarıda yazdığımız teknik direktörlerin kendilerini geliştirmesinden öte Türkiye'de futbolu kaosa sokanlar yönetici grubudur. Türkiye'de çok az sayıda kaliteli oyuncu var. Çok sayıda da men dakka dukka olanlar... Bizde yabancı oyuncuların adedi sorun değil, yabancı oyuncular nasıl transfer ediliyor, bu kalitesiz yabancılara ve menajerlerine bu paralar nasıl veriliyor... Dedik ya men dakka dukka sonunda oluyor cukka... Bizim Türk futbolunun derdi bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA