Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Servet Bey çalışmalıdır

TFF ve UEFA Yönetim Kurulu’na seçilen Servet Yardımcı maçın İstanbul’da seyircili oynanması konusunda çalışmalı. Çünkü olaylar, Beşiktaş’ı ilgilendiren seyircilerden çıkmadı. Diğer tribünlerden Lyon sorumlu. Bunu UEFA’ya doğru anlatmak gerekir...

- Beşiktaş, Lyon deplasmanında çok dramatik şekilde maç kaybetti. Neler diyeceksiniz bunun için?
Advocaat, Akhisar'a karşı oyuncu değişikliği yapmadığı için eleştirilmişti. Advocaat'ın gerekçesi şöyleydi: "Konsantrasyonumuz üst düzeydi. Rakip tüm riskleri almıştı. O dakikalarda değişiklik yapsaydık, bir anlamı olmayacaktı." Her şey iyi giderken, Lyon risk almışken, Şenol Hoca'nın Mitrovic'le başlattığı değişiklikler, Beşiktaş'ın oyun hafızasına ve takım uyumuna olumsuz etki etti. Mitrovic çıkıp, Necip girdikten sonra sol bek Tosic, stopere, Adriano da sol beke geçti. Bir anda Beşiktaş'ın oyun ezberi bozuldu. Oğuzhan çıkıp Tolgay Arslan girdiğinde dakika 74'ü gösteriyordu.
Oğuzhan, önde top tutmak adına 16 dakika daha oyunda kalırdı. Zaten Tolgay Arslan ile Gökhan İnler oyuna konsantre olmadan girdi ve hiç katkı sağlamadı. Şenol Hoca sadece Talisca'yı çıkarıp Necip'i oyuna alabilirdi.

- Fabri'nin hatası için yorumunuz nedir?
İspanyol kalecinin bir akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum. Maalesef kaleciye geri pas yasaklandığından bu yana ayaklarını iyi kullanan kaleciler, aşırı güven nedeniyle sonuca etki edecek büyük hatalar yapıyor. Bu hataları Cordoba, Mondragon, Muslera ve dünyanın en iyi kalecisi Neuer'de de gördük.
Fabri, ligde bazen kafasına göre hatalı çıkışlar ve davranışlar yapıyor. Rakibin üzerine geldiğini görmesine rağmen Fabri'nin topa ilk hamlede vurmaması hataydı. Riskli çalım atarak rakipten kurtardığı topu sürmesi gereksizdi ve taca doğru sol ayağıyla dürtmemesi de çok şaşırtıcıydı. Atiba da keşke topu taca atmayı düşünseydi.

- Lyon olayları bahane ederek İstanbul'daki maç seyircisiz oynansın lobisi başlattı ve UEFA'ya başvurdu... Ne öneriyorsunuz Beşiktaş yönetimine hatta TFF'ye?
Lyon maçı masa başında kazanmak istiyor ve "İstanbul'da güvenlik yok" bahanesiyle rövanşı seyircisiz ortama taşımaya çalışıyor.
Bunu daha önce Beşiktaş ile G.Saray yaşamış saha kapatma cezası almış ve Avrupa'da oynamak zorunda kalmıştı. TFF ve UEFA Yönetim Kurulu'na seçilen Servet Yardımcı maçın İstanbul'da seyircili oynanması konusunda ciddi çalışmalı.. Çünkü olaylar Beşiktaş'ı ilgilendiren seyirci grubundan çıkmadı. Diğer tribünlerden Lyon sorumludur. Tüm bu detayları, UEFA'ya doğru bir şekilde anlatmak gerekir.

- Beşiktaş, Lyon'u eler mi?
Maç 1-0 ya da 1-1 bitseydi, Beşiktaş kesin turu geçerdi... Çünkü Lyon risk almak zorunda kalacaktı. Şimdi Fransız ekibi, 2-1 önde geliyor ve risk alacak taraf Beşiktaş olacak. Lyon da rakibi bekleyip kontrayı kollayacak. Bence; Beşiktaş, ciddi bir sabır maçı oynayacak. Duran top silahı Talisca'yı besleyecek. Quaresma'nın oynayacağını düşünürsek, Beşiktaş'ın rövanşı kazanacak gücü olduğuna inanıyorum. Sadece Lyon'lu oyuncuların zamanı öldürme gibi davranışlarına öfkeyle karşılık vermemek gerekir. Ayrıca Fransız seyirciler tribüne girerken çok çok iyi aranmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA