Deniz Yosunu Gübresi Nedir? Bitkilerde Deniz Yosunu Gübresi Ne İşe Yarar, Ne Zaman Atılır?
Bitki ve bahçe mahsullerinin sağlıklı büyümesi adına yapılması gereken bazı işlemler vardır. Gübreleme de bahsi geçen işlemlerden biridir. Günümüzde gübre çeşitleri hayli fazla olduğu için hangi gübre türleri nelere faydalı bilmek çok yardımcı olacaktır, gübre türüne ne kadar hakim olunursa istenilen verim de o kadar artacaktır. Son yıllarda zirai konularda adı geçen deniz yosunu gübresini kullanacak olanların faydaları,kullanım alanları ve nasıl kullanılması hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. İçerdiği zengin elementler sayesinde organik gübreler arasında favori olan yosun gübresina dair bilgileri topladık.
Deniz Yosunu Gübresi Nedir? Ne İşe Yarar?
Göl ve denizlerde yaşayan yosun kırmızı, yeşil ve kahverengi renklere sahip bir su bitkisidir. İçeriğinde bolca vitamin ve mineral barındıran yosunlardan günümüzde sıvı gübreler yapılmaktadır. Deniz yosunu gübresi organik gübre sınıfına ait bir üründür. Yosunun bünyesinde yer alan elementlerin bitki ve toprak için oldukça faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Deniz yosunu gübresi atılan toprakta yetişen bitkilerin gelişiminde gözle görülür bir sağlık ve hız olmuştur. En önemli faydası ise deniz yosununun barındırdığı alginik asitin toprakta taneciklerin artmasına ve su tutma kapasitesini arttırmasıdır. Bu sayede topraktaki bitki köklerini çok daha rahat büyütmekte ve topraktaki sudan faydalanmaktadır.
Deniz Yosunu Gübresi Ne Zaman Atılmalı?
Gübrenin türü ne olursa olsun doğru zamanda atılmazsa o gübreleme işinden istenilen verimin alındığı söylenemez. Her gübrenin kendine has özellikleri olduğu gibi belli bir kullanım zamanı vardır. Deniz yosunu gübresinden en yüksek verimi alabilmek için ne zaman atılması gerektiğini bilmek gerekir, sebze yetiştirilen toprağa dikimden itibaren 15-20 gün aralıklarla 2-3 ay kadar meyve yetiştirilen toprağa ise fidelerde gelişim başladığı andan itibaren yine 15-20 gün aralıklarla 2-3 ay deniz yosunu gübresi atılmalıdır. Bitkilerde ise deniz yosunu gübreleme zamanı bitkinin çiçek tomurcuklarının görüldüğü andan itibaren başlamaktadır.