Gül kaç günde bir sulanır? Saksıda gül bakımı ve sulama hakkında bilgiler
Güzel kokusuyla yaşam alanlarında en çok tercih edilen çiçeklerden biri olan gülün anavatanı Asya'dır. Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika başta olmak üzere düzenli olarak sulama ve bakım faaliyetleri gerçekleştirilerek yetiştirilebilir. Doğrudan güneş ışığına gereksinim duymayan çiçek, yaz aylarında daha sık olmak üzere düzenli olarak su takviyesi ister.
Saksıda gül bakımı
Gül; hem bahçede hem de evde saksıda yetiştirilmeye elverişli olan bir çiçek türüdür. Evde gerek dekorasyon gerekse hoş koku için sık olarak tercih edilir. Bu amaçlardan yararlanmak amacıyla saksıda yetiştirme işlemi yaparken birtakım noktalara dikkat etmeniz gerekir.
Işık, sulama, besleme, canlandırma gibi işlemler yetiştirme sürecinde mutlak dikkat edilmesi gereken noktalar olarak öne çıkar.
Gül kaç günde bir sulanır?
Gül, düzenli olarak su takviyesiyle yaşama tutunan bir çiçek türüdür. Bunun için düzenli olarak sulanmasına özen gösterilmelidir. Sulama rutini sıcaklıkların yüksek olduğu yaz günlerinde haftada 2 kere, sıcaklıkların daha düşük olduğu günlerde ise haftada 1 kere şeklinde düzenlenmelidir.
Gül suyu sever mi?
Gül; dikimden filizlenmeye, filizlenmeden açmaya bütün aşamalarda düzenli olarak suya gereksinim duyar. Özellikle termometrelerin yüksek seviyeleri gösterdiği günlerde suya ola gereksinimi oldukça fazladır. Suyla barışık olan çiçeğin gereksinimi sıcaklığa bağlı olarak 2-3 günde bir veya haftalık olarak karşılanmalıdır.
Gül bakımı püf noktaları
- Gül bakımında sulama sırasında suyun çiçeğin her bölümüne temas etmesine özen gösterilmelidir.
- Sulama rutinleri düzenli olarak aynı gün ve saatlerde gerçekleştirilmemeli, sulamada kullanılan kabın ölçeğinde değişikliğe gidilmemelidir.
- Takviye edilen suyun soğuk olmamasına, oda sıcaklığı seviyesinde olmasına özen gösterilmelidir.
Gül güneşi sever mi?
Gül güneşle barışık bir çiçek türü olmakla birlikte doğrudan güneş ışığına gereksinim duymaz. Dolaylı olarak da çiçeğin ışık gereksinimi karşılamanız mümkündür. Genellikle ılık ortamları seven çiçeğin fazla sıcak ve soğuk ortamlardan uzak tutulması tavsiye edilmektedir.
Güllerin çok çiçek açması için ne yapılır?
Güllerin verimli olarak hoş görünümlü çiçeklerini ortaya çıkarabilmeleri için öncelikle sulama ve yetiştirilme ortamlarına dikkat edilmelidir. Ekstra verim almak amacıyla ise çiçekçilerden veya seralardan alınan topraklar çiçeğin köküne yerleştirilerek, gülün vitamin ve mineral açısından güçlenmesi sağlanabilir.