Kabak Hangi Mevsimde Yetişir Ve Ne Zaman Çıkar? Kabak Hangi Ayda Yenir, Kış Sebzesi Mi?

Kabak tek yıllık olarak yetiştirilen kültür sebzeleri arasında yer alıyor. Yazlık sebzeler arasında yer alan kabak birçok farklı şekilde kullanılır. Bu nedenle de ekonomik değeri olan sebzelerden biridir. Türkiye’de de oldukça fazla yetiştirilen kabak son yıllarda örtü altında kış aylarında da yetiştirilebilir. Kabak sebzesinin birçok türü bulunur. Bu da hasat dönemi ve yetişme koşulları üzerinde etkilidir.
Giriş Tarihi: 08.03.2022 13:32 Güncelleme Tarihi: 08.03.2022 13:32

Kabak yetiştirmeyi planlıyorsanız hangi mevsimlerde bu sebzeyi yetiştirebileceğinizi bilmeniz gerekir. Bu kabaklar kışlık, yazlık ve süs kabakları olarak farklı şekillerde isimlendirilirler. Yazlık kabak türleri içerisinde sakız, su, asma kabak türleri yer alır. Kışlık olan türler içerisinde ise bal ve iri kabak türleri bulunur. Kısacası kabak sebzesi oldukça geniş kapsamlı bir sebze türüdür.

Kabak hangi mevsimde yetişir?

Kabaklar yetiştirilme şeklinde bakıldığında kültür sebzeleri olduğu söylenebilir. Daha çok yaz mevsimine özel bir sebze türüdür. Son derece lezzetli kabaklar tüketmek isteyen kişilerin yazlık kabakları tercih etmesi gerekir. Yazdan alınan kabakları kışın tüketmek için ise konserve yöntemlerine başvurabilirsiniz.

Kabak kış aylarında da yetiştirilen bir sebze konumundadır. Son yıllarda örtü yöntemi ile kış aylarında da farklı kabak türleri üretilebilir. Yaz mevsimlerinde daha çok sakız ve Girit kabak çeşitleri yetiştirilir. Birçok farklı türü olsa da Türkiye'de yalnızca belli başlı türleri üzerinde yoğunlaşılmıştır.

Kabak ne zaman yenir?

Kabak tüketimi en çok haziran, temmuz, ağustos aylarında gerçekleştirilir. Bu aylarda kabaklar doğal hava şartlarında büyüme imkanı bulurlar. Eylül ayında da yine birçok kabak türünü tezgahlarda görebilme şansına sahipsiniz. Ancak tarımsal faaliyetlerin gelişme göstermesi ile birlikte kabaklar son derece geniş bir çerçevede her mevsim yetiştirilebilir.

Kabak hangi ayda yenir?

Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır. Bunlar da sera ile yetiştirilen kabaklardır. Kısacası yılın hemen her mevsiminde kabak kolay bulunabilecek sebzeler arasında yer alır.