Maç Sonuçları

Nerede kalmıştık?

Riekerink’in talebeleri, üçüncü turdaki rakibi Dersimspor’u beş golle geçti... Birbirinden güzel goller atan Podolski, hat-trick yaparak yıldızlaşırken, Yasin ve Hamit, ağları havalandıran diğer isimler oldu. Dersim’in sayısı ise Koray Kurt’tan geldi

Giriş: 26 Ekim 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 26 Ekim 2016, Çarşamba 01:57
Tarihi boyunca Ziraat Türkiye Kupası'nda elde ettiği başarılarla 'Kupa Beyi' lakabını alan son şampiyon Galatasaray, 2016/2017 sezonuna da hızlı girdi. Spor Toto 3. Lig temsilcisi Dersimspor'u Türk Telekom Arena'da ağırlayan sarı-kırmızılılar, üçüncü tur mücadelesinde fazla zorlanmadı ve Alman forveti Lukas Podolski'nin golleriyle grup aşaması biletini cebine koydu. 24 ve 35. dakikalarda Yasin Öztekin'in paslarını iyi değerlendiren Poldi, rakip ağları sarsarken, 40'ta ise Yasin sahneye çıktı ve Galatasaray devreye 3-0 önde girdi. 60'ta üçüncü golünü atarak hat-trick yapan Poldi'nin ardından Dersimspor'dan Koray Kurt, 85'te güzel bir aşırtma golüyle takımının tek sayısını kaydetti. Hamit Altıntop ise uzatma anlarında maçın skorunu ilan etti: 5-1. Galatasaray, böylece 32 takımlı grup kura çekimine katılmaya hak kazandı.

Bir görüş: LEVENT TÜZEMEN

İşte Fair-Play ruhu
Dersimsporlu taraftarları herkese örnek olabilecek bir davranış sergiledikleri için kutluyorum. Tribünde Dersimli taraftarlar, sahada Dersimli oyuncular skora bakmadan futboldan keyif alarak karakterli bir mücadele ortaya koydular. Kaybettiler ama Fair-Play ruhuyla ve İzlanda tezahüratıyla TT Arena'ya damgalarını vurdular. Öyle ki Galatasaray taraftarı bile Dersimli oyuncuları ve taraftarlarını ayakta alkışladı.
Galatasaray'ın kadrosu asla rotasyonlu değildi. Çoğu milli takımlarda oynamış ve oynamaya devam eden oyunculardan kurulu bir 11'i Riekerink sahaya sürdü.
De Jong milimetrik paslarıyla, Hamit çalışkanlığıyla ön plana çıktı. Serdar Aziz'in dönüşü Galatasaray ve milli takıma katkı sağlayacaktır. Serdar savunmaya çabukluk getirirken, direnç ve mücadele kattı.
Yasin ve Bruma ikilisi solda oynadıklarında verimli oluyorlar. Yasin solda görev yaptı, Podolski'yle mükemmel anlaştı ve klas bir gole imza atarken iki de asist yaptı.
Sinan Gümüş kalitesini artırmalı ve rekabete kulübede değil, Florya'da girmeli. Formayı Florya'da kazanmalı. Sinan'ın duygusal yapısını Riekerink analiz edip gerekirse özel konuşmalar yapmalı çünkü Sinan'ın sürati ve çabukluğuna Galatasaray'ın ihtiyacı var.
Riekerink, Linnes'i kazanmalı. Gecenin yıldızı Podolski'ydi. Onun vuruş kalitesinden özellikle altyapı oyuncuları ders almalı.