Maç Sonuçları

G.Saray Başkanı Özbek: İpimizi çekti

“Hakem üzerinde durmalıyım. Pes artık. Maçı herkes izledi. 1.5 metre ofsayt var, Emre’nin dirseği var. Benim de bir cümlem var; Mete Kalkavan görevini yaptı. Kupada da G.Saray’ın ipini çekti.”

Giriş: 05 Şubat 2017, Pazar 00:00 Güncelleme: 05 Şubat 2017, Pazar 02:04

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakem Mete Kalkavan'a sert tepki gösterdi. Özbek, "Hakem yönetimi için pes diyorum. Maçı herkes seyrediyor. Geçen hafta Karabük'teki penaltı, penaltı mıydı? Burada 1.5 metre ofsayt var Emre dirsek attı... Bir cümlem var; Mete Kalkavan görevini yaptı! Ligden sonra, kupada da Galatasaray'ın ipini çekti" dedi. Başkan tribünlerin istifa çağrıları içinse, "Seyirci kazanmak için gelmişti. Bu şekilde geri düştükten sonra protestolar olabilir" diye konuştu. Teknik direktör Riekerink ise, "Bu maçta şanssızlıktan ziyade genel olarak bir agresiflik sıkıntımız vardı, bunu sahaya yansıtamadık. Rakibimiz daha agresifti. Ahmet ve Sneijder'in de sakatlığı oldu. İlk gol ofsayttı. Önümüzde gerçekleşen sportmenlik dışı bir durum vardı, bu kabul edilemez. Kesinlikle kaleciye bağlı bir sıkıntı yaşamadık. Taraftarın tepkisini duymadım. Şu anda lige bakıldığı zaman kötü olduğumuzu söyleyemeyiz. Kupayı da elbette kazanmak istiyorduk ama dışında kaldık. Şimdi odaklanmamız gereken sadece lig var" ifadelerini kullandı.

3'Ü DE MECBUREN
G.Saray dün Başakşehir'de kupaya havlu atmanın dışında üç de fire verdi. Sağ üst ön adalesinde zorlanma meydana gelen Sneijder 3.dakikada yerde kaldı. Hollandalı yıldızın durumu MR'dan sonra belli olacak. İlk yarıda sağ ayak bileğine darbe alan ve bileğinde dönme meydana gelen Carole ise devrede oyundan çıktı. Fransız sol bek bugün kontrole girecek. Sarı-kırmızılı takımda son sakat ise Selçuk İnan oldu. İkinci yarıya bandajla çıkan Selçuk baldırını tutarak 50.dakikada yerini Eren'e bıraktı. G.Saray'da 12'nci sakatlığını yaşayan Sneijder bu sezon 3 maç kaçırırken, geçen sezon da 10 maçta sakatlıkları yüzünden oynayamadı.

RESMİ HESAPTAN TEPKİ
Başakşehir maçı oynanırken Galatasaray kulübünün resmi hesabı da twitter üzerinden hakem Mete Kalkavan'a göndermeler yaptı. Kulüp hesabı maçla ilgili fotoğraf paylaşımlarında hakemin yer aldığı kareleri tercih ederek Kalkavan'a tepki gösterdi.

ÇALIK GİTTİ GELDİ!
Galatasaray'da Ahmet Çalık şoku yaşandı. 5'e 2 top kapma oyununda takım arkadaşı Podolski ile çarpışan Ahmet başını tutarak soyunma odasına doğru yöneldi. Tedavisi yapılan Ahmet 5 dakika sonra sahaya döndü.



TARAFTAR İSYAN ETTİ
Başakşehir karşısında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar skor 2-0 olduktan sonra sinirlerine hakim olmadı. Taraftarlar ilk yarının bitiş düdüğü çalınca soyunma odasına yönelen oyunculara, "Sabrımız taşıyor adam gibi oynayın" tezahüratları ile uyarıda bulundu. Sarı-kırmızılı tribünler hakem Mete Kalkavan'ı da hedef aldı ve "Hep oyunlar senaryolar.. Sustuysak bir yere kadar.. Aklınızdan çıkarmayın Türkiye'dir Galatasaray" diye bağırdı. İkinci yarıda da kötü oyununu sürdüren Galatasaray'da öfkenin adresi futbolcular, hoca ve yönetim oldu.

İşte dakika dakika taraftarın öfkesi:
Dakika 45: Sabrımız taşıyor adam gibi oynayın
Dakika 60: Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese
Dakika 63: Riekerink istifa!
Dakika 72.. Yönetim istifa!
Dakika 73.. Aciz yönetim istemiyoruz
Dakika 74.. Liseli başkanlar ne zaman gidecek? Cimbom halkındır, lisenin değil!
Dakika 75.. Formayı çıkarın çıplak oynayın
Dakika 77.. Yönetim istifa-Riekerink istifa
Dakika 80.. Dursun Özbek istifa
Dakika 82.. Muslera Muslera Fernando Muslera
Dakika 83.. Çin'e gitsene Sabri ile Selçuk Çin'e gitsene
Dakika 90: Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese...

TOROĞLU NE DEDİ?
SABAH yazarı Erman Toroğlu çok tartışılan pozisyonlar için şu yorumu yaptı: "Edin Visca'nın pozisyonu ofsayt. Ama hakem bir şey yapamaz, yardımcının hatası var burada. Emre Belözoğlu'nun Josue'ye yaptığı hareket ise net kırmızı kart. Emre bir dirsek atıyor, yetmiyor bir tane daha atıyor. Hakem ikisini de görmüyor güya. Burada art niyet var." Bu arada Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da, "Galatasaray adına üzüldüm, video hakemliği Türk futbolu için olmazsa olmazdır. 2017-2018 sezonunda bu uygulamaya geçmemiz kaçınılmazdır" dedi.