Maç Sonuçları

O zaman kupaları müzeden çıkarın

Kupada Sivasspor ile eşleşen Konyaspor’da Asbaşkan Celalettin Çakıcı, SABAH’a değerlendirmede bulundu

Giriş: 08 Şubat 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 08 Şubat 2017, Çarşamba 06:59

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Fenerbahçe'ye kaybedilen maç sonrası yaptığı "Süt Kupası" açıklamalarını değerlendiren Celalettin Çakıcı, "55 yıldır oynanan bu kupa Konyaspor camiası için inanılmaz değerli ve önemli. Türkiye Kupası'nı alan takımlar bunu basit hale getirirlerse müzelerinden çıkarsınlar o kupaları. Buna benzer açıklamaları, geçtiğimiz yıllarda da yaptılar. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı her anlamda enteresan bir maç oldu. Bu maçın ardından sıcağı sıcağına yapılan bir açıklama olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı. Çakıcı ayrıca, "Sponsorları Ziraat Türkiye Kupası olarak oturdu. Turkuvaz Medya her anlamda bu işi sahiplenmiş durumda. Bu maçları yayınlarken kış şartlarında büyük zorluklar çektiler. Sivasspor her ne kadar bir alt ligde de olsa geçmiş yıllarda Süper Lig'de yukarılarda yer almış bir takım. Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe favori gibi görünse de bizim açımızdan favori biziz" değerlendirmesini yaptı.

AVRUPA BİLETİ: Ziraat Türkiye Kupası'nın unutulan en önemli özelliği 2015 yılından bu yana Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılım bileti vermesi… Geçmişte kupayı kazansa dahi eleme oynamak zorunda kalan takımlar, UEFA'nın yeni uygulaması sayesinde hem Avrupa kupalarında boy gösterecek, hem de maddi nimetlerinden yararlanacak.

MADDİ GETİRİ: Yeni formatıyla Ziraat Türkiye Kupası, ciddi bir ödül de vadediyor. Şampiyon olan takımın yaklaşık 2.5 milyon doları kasasına koyduğu yeni formatta gruplara kalan alt lig takımlarına da hatırı sayılır paralar ödeniyor ve ekonomilerinin güçlenmesi sağlanıyor. Federasyon ayrıca final için geçen yıl ekstra 5 milyon TL prim vereceğini açıklamıştı.

PRESTİJ: Yıllardır Süper Lig'de boy göstermelerine karşın müzelerinde kupa bulunmayan takımlar için de Ziraat Türkiye Kupası büyük bir prestij… Şu anda çeyrek finalde yer alan 8 takımdan 6'sı geçmişte bu kupayı kazanamamış ekiplerden oluşuyor: Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor, Atiker Konyaspor, Akhisar Belediye, Kasımpaşa ve Sivasspor.