Maç Sonuçları

Kupada avladı

Hafta sonu şampiyonluk yarışında ağır darbe alan Abdullah Avcı’nın ekibi, Adebayor ve Mehmet Batdal’ın golleri ile kupa inadını sürdürdü

Giriş: 05 Nisan 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 05 Nisan 2017, Çarşamba 01:21
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdıran ilk ekip Başakşehir oldu. Çeyrek finalin ilk ayağından 1-1'lik skorla ayrılan Abdullah Avcı'nın takımı, Manisa'daki rövanşı 2-0 kazanarak, yola devam etti. 24'üncü dakikada Cengiz Ünder'in sol kanattan altıpasa adrese teslim ortasına ayak içi ile dokunan Adebayor'un golüyle konuk ekip soyunma odasına 1-0 üstün girdi. Akhisar, Okan Buruk'un ikinci devre başında yaptığı değişikliklerle baskı kursa da Başakşehir kontrataklarda Visca ve Adebayor ile önemli şanslardan yararlanamadı. Manisa temsilcisi, hafta sonu 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında ağır darbe vurduğu İstanbul temsilcisi önünde 90+3'te uzatma şansını yakaladı ancak Orhan Taşdelen ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Başakşehir, ailece yüklenen Akhisar'a cezayı 90+6'da kesebildi. Edin Visca, ceza sahasına kadar taşıdığı topu Mehmet Batdal ile buluşturunca, tabela şekillendi: 0-2. Başakşehir yarı finalde Fenerbahçe- Kayseri eşleşmesinin galibi ile oynayacak.

ŞANSSIZ ADEBAYOR
Gol perdesini açan Adebayor, 69'uncu dakikada sakatlandı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Togolu, kayarak gelen ve topa müdahale eden Akhisarlı savunma oyuncusu ile çarpıştı. Dizi dönen Adebayor, acı içerisinde yere yığılırken, oyuna devam edemedi ve sedye ile dışarı alındı. Durumu bugün çekilecek MR sonrası netleşecek tecrübeli santrforun pazartesi günü Galatasaray'a karşı forma giymesi beklenmiyor.

3
Adebayor, 4 lig mücadelesinde 2 kez ağları sarsmıştı. Togolu yıldız, kupada ise 2'nci maçında siftah yaptı ve turu getirdi.

AKHİSAR BELEDİYE-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 0-2
STAT: Manisa 19 Mayıs
GOLLER: Adebayor (Dk.24), Mehmet Batdal (Dk.90+6)
SARI KARTLAR: Alper Uludağ (Akhisar Belediyespor) / Mustafa Pektemek (Medipol Başakşehir)
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac 5, Tolga Ünlü 5 (Dk.58 Miguel Lopes 6), Caner Osmanpaşa 6, Samardzic 5 (Dk.46 Soner Aydoğdu 6), Orhan Taşdelen 5, Alper Uludağ 5, Sissoko 6, Adu (Dk.46 Vaz Te 6), Larsson 5, Onur Ayık 4, Muğdat Çelik 4
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Ufuk Ceylan 6, Caicara 5, Epureanu 5, Attamah 7, Alparslan Erdem 7, Visca 6, Mahmut Tekdemir 6, Emre Belözoğlu 7 (Dk.86 Hakan Özmert ?), Cengiz Ünder 7, Mustafa Pektemek 5 (Dk.67 Mossoro 5), Adebayor 7 (Dk.72 Mehmet Batdal 7)