Maç Sonuçları

‘Kara Kartal’sız son 16 olmaz

Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya adını yazdıran Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 9-0’ın rövanşında Manisa ile berabere kalıp tur atladı

Giriş: 13 Aralık 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 13 Aralık 2017, Çarşamba 03:14
Kupada 5. tur rövanş maçında 1. Lig ekibi Grandmedical Manisaspor'la 1-1 berabere kalan Beşiktaş, adını son 16 turuna yazdırdı. Maçın 14. dakikasında ceza alanına doğru topla ilerleyen Aras Özbiliz, Negredo ile yaptığı paslaşmanın ardından fileleri sarstı: 1-0. 53'te Asım Hamzaçebi'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Zahit Fındık'ın vuruşunda top direkten döndü. Pozisyonu takip eden Axel Meye skoru eşitledi: 1-1. 90 dakika berabere sona ererken ilk maçı 9-0 kazanan Beşiktaş son 16 turuna yükseldi.

ARAS İLK MAÇINDA SAKATLANDI
En son 23 Ekim'deki Başakşehir maçı sonrası hakeme yönelik hareketleri nedeniyle 6 maç men alan Caner cezası bitimiyle dün kupada şans buldu. Öte yandan Beşiktaş'ta bu sezon ilk kez forma şansı bulan Aras Özbiliz dün golünü attıktan sonra sakatlanarak oyuna devam edemedi. 37. dakikada yerine altyapıdan yetişen Mustafa Apardı girdi.

UTKU: ABİLERİMİN İZİNDEYİM
Manisa karşısında kaleyi koruyan Utku Yuvakuran maç sonu tur atladıkları için mutlu olduğunu söyledi. 20 yaşındaki futbolcu, "Tolga ve Fabri abilerimden öğreneceğim çok şey var. Önce insanlıkları sonra kalecikleri. Onlardan çok şeyler öğrenip daha ileri gitmek istiyorum" dedi.

B.MÜNİH SORUSUNA YANIT YOK
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş dün şans bulan gençlerin performansından memnun olduğunu söyledi. "Maçta fazla kart vardı, bu tip maçta olmamalıydı" diyen Güneş, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih eşleşmesi içinse, "Kamuoyu değerlendirir. Ben o konulara girmem. Hafta sonu Osmanlı maçımız var, ona hazırlanacağız" dedi.