Maç Sonuçları

Kral geri döndü

Diğer golleri Aatif ve Valbuena atarken, Kanarya toplam 10 golle turladı. Fernandao’nun kendini hatırlatması teknik heyeti sevindirdi

Giriş: 14 Aralık 2017, Perşembe 00:00 Güncelleme: 14 Aralık 2017, Perşembe 08:06

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5.tur rövanş maçında Adana Demirspor'u 4-1 yenerek tur atladı. 6-0'ın rövanşında sarı-lacivertliler 24'te Fernandao'nun ceza sahası dışından şutuyla öne geçti. 34'te Mendy eşitliği sağladı: 1-1. 44'te yine Fernandao sahneye çıktı. Brezilyayı golcü, bu kez kafayla takımını 2-0 öne geçirdi. 57'de Aatif ceza sahasından fileleri buldu: 3-1. İki ay sonra sahalara dönen Brezilyalı golcü, 61'de alkışlarla kenara geldi. 68. dakikada Valbuena skoru ilan etti: 4-1. Fenerbahçe son 16'ya kalırken, Valbuena ile 2014-2015 sezonunda gol kralı olarak F.Bahçe'ye gelen ancak bu sezon sakatlıklarla boğuşan Fernandao performanslarıyla ilk 11'e göz kırptı.

9 AY SONRA SEVİNÇ
Uzun süren sakatlığının ardından bu sezon ilk kez 11'de görev alan Fernandao, Fenerbahçe formasıyla 9 ay sonra gol kaydetti. 30 yaşındaki futbolcu bundan önceki son gol sevincini, geçen sezon 10 Mart'ta oynanan Alanyaspor karşılaşmasında yaşamıştı. Brezilyalı yıldız, ligde ise en son 15 Ekim'deki Yeni Malatya maçında ter dökmüştü.

ASİSTAN VALBUENA
Ligde yedeğe düşen Valbuena dün 3 asist, bir golle klasını gösterdi. Fransız yıldız, hocasına, "Beni unutmayın" mesajını verdi.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA JEST
Karşılaşmayı şehit ve gazi çocukları da izledi. ATV'nin naklen yayınladığı maça, Adana Demirspor formaları giyerek gelen çocuklar, Fenerbahçeli futbolcularla buluşup sohbet etti.

1 GÖRÜŞ
GÜRCAN BİLGİÇ: ÖRNEK MAÇ

Aykut Kocaman maç öncesinde, "son durumlarını görmek istiyorum" diyordu oyuncuları için. Farklı biten ilk maçın rövanşıydı ve forma isteyen ya da bekleyenler için de iyi bir fırsattı.
Kadronun tecrübeli isimleri vardı ama birbirlerine acemilerdi. Buna Adana Demirspor'un seyircisiyle birlikte gelen yüksek konsantrasyonu eklenince, oyun hataları bekletmeye başladı. Mücadelenin içinden, dakikalar ilerledikçe, "Niye oynamıyor" sorusunun muhatabını da bulmakta zorlandık Fenerbahçe'de. Fernandao attığı gollere rağmen fizik güç olarak hala yetersiz. Valbuena yine topu istiyor, mecbur olmadıkça da kimseye vermiyordu. Aatif'ın aklını ortaya koyduğu, hücuma top taşımayı üstlenmesi de, oyunun kendisinin getirdiği emir oldu.
Oğuz Kaan'ın özelinde genç oyuncuların da önlerinin açık olduğunu bu maçta gördük. Bir an bile taktik disiplinden ayrılmayan bir takım olması, artık Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman takımı olduğunu da gösterdi.