Maç Sonuçları

Bire bir

Giriş: 02 Mart 2018, Cuma 00:00 Güncelleme: 02 Mart 2018, Cuma 07:49
FABRİ 5.5
Kalesine gelen iki isabetli şut da gol oldu derken Fabri'ye haksızlık etmemek lazım. Ne Soldado ne de Şener'in golünde yapacağı bir şey yoktu. İki golde de defanstaki arkadaşlarının kurbanı oldu.

VOLKAN 3
Gabriel Garcia Marquez'in Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi... Herkes Volkan'ın ikinci yarıda kırmızı kart göreceğini biliyordu, bir bilmeyen Volkan'dı. İyi kaleci olmaktan öte Fenerbahçe kaptanı olduğunun bu yaşta bile farkında değil.

?GÖKHAN 5.5
Bir sağ beki günümüz futbolunda önündeki adamın performansıyla da değerlendirmek lazım. İkiye birlerde olmayan Lens, Gökhan Gönül'ün de hücum gücünü bitiriyor. Kabul edelim Gökhan geçmiş parlak kariyerini cepten harcıyor.

ŞENER 6.5
Beşiktaş sağda Lens'ten verimi alamayınca soldan yüklenirken, Caner ve Tosic'i görüp risk almayan Şener, ikinci goldeki harika bindirmesiyle görevini yapan isimlerdendi. İyi profesyonel ama düşük profili onu hep olduğundan az gösteriyor.

VİDA 4
Yeni transferin siftahı kötü olursa ilk günden tribünün güven duygusu sarsılır. Vida bonservissiz ama yüksek maliyetli aynı zamanda pozisyon almakta zorlanan ve ağır bir stoper. Dün de yarım devre oynayıp iki golde de bölgesini kontrol edemedi.

?SKRTEL 5.5
Tecrübesi büyük, bu tansiyonda onlarca maç oynadı ama onu bugünlere getiren kalitesinden uzak. İlk golde Negredo'ya gelen topu partneriyle birlikte kesemediler. İkinci golde de Kameni'yi üzen iki isimden biriydi.

PEPE 5.5
Cezalı maçın ardından yorgun olmayanlardandı ama Soldado ile girdiği ikili mücadelelerde sezon genelinden daha agresifti. La Liga hatırası da olabilir ama Quaresma'nın kızardığı pozisyonun devamında o da kendini kaybedenlerdendi!..

?NEUSTADTER 5.5
Negredo'yu gol dışında defans göbeğinde Skertel ile iyi mi kitlediler, İspanyol santrfor kendi kendini mi kilitledi. Kjaer gibisi gidince Kjaer gibisini bulmak zor. Büyük hedeflerin stoperi değil. Dün de vasatın altındaydı.

?TOSİC 5
Hem stoper hem sol bek oynar kartviziti onu yakıyor. Tosic, Caner ile önlü arkalı sol kanatta ilk yarıda verimli olmaktan uzaktı. İkinci yarıda stopere geçti ama ilk kırmızı sonrasında oyun futboldan başka bir şeye benzeyince o da sınıfta kaldı.

HASAN ALİ 6
Fenerbahçe ligde kaybettiği derbide onu aradı. İşin savunma tarafında artık daha sağlam duruyor ama Alper Potuk'un kırmızı kart gördüğü pozisyonda ocağın altını harlayan ve takım arkadaşını yakan isimdi.

?MEDEL 7.5
Derbi atmosferinde onlarca maç oynamış, sertliği de ikili mücadelede ayakta kalmayı da bilen çok büyük profesyonel. Atiba'nın yokluğunda Fenerbahçe orta sahasına karşı ayakta kaldı. Her topa koştu, nefes aldırmadı.

MEHMET TOPAL 6.5
Beşiktaş'ın Talisca-Negredo ikilisiyle bulduğu goldeki hatasını çok çabuk affettirdi. Soldado'ya golde attığı lokum gibi pas ustalık eseriydi. Yaşı gereği eski günlerinden uzak. Pepe ile çarpıştığında da yürekleri ağızlara getirdi.

TOLGAY 7
Orta sahada oyunun iki tarafını da oynarken işin hücum kısmında sorumluluk alsa Türkiye'nin bir numarası olacak. Futbol aklı ve düzgün ayaklarıyla Medel'e iyi partnerlik yaptı ama Tolgay'a inananlar daha fazlasını bekliyor.

DE SOUZA 6.5
De Souza'nın hiçbir özelliği bırakın 10'u 9 ve hatta 8 bile değil ama bir orta saha oyuncusu olarak her özelliği 7. Onu vazgeçilmez yapan budur. Bazen tank, bazen oyun bozan bazen yapan. Quaresma'nın atıldığı pozisyonda darbeyi alandı.

?TALİSCA 7.5
Sahadaki en yetenekli adam olduğunun bilincinde başladığı maçta asisitini de yaptı, güzel hareketlerle gözlerin de pasını sildi. Takıma liderlik yapacak yaşta değil, oyun içinde devamlılığı yok. Beraberlik golünde rakibi hataya zorlaması son artısı.

?AATIF 6
İlk 10 dakika Fenerbahçe'nin en iyisi sonra ilk yarının kalanında kayıp. İkinci yarı yine sahnede ama en çok adam eksilten olmasına rağmen onun adı Valbuena'yı kesen adam olunca her seferinde ağızlarda bir pas tadı.

LENS 3
Önceki gün bonservisi alınan bir oyuncu sezon başından beri hiçbir şey vermediği takımına böyle bir derbide "Bu işi bana bırakın" der ama Lens futboldaki artısı olan hızını da özgüvenini de kaybetmiş durumda.

MEHMET 7
"Form geçici klas kalıcıdır"ın dün derbideki karşılığı. Fenerbahçe taraftarının bizde bir de Mehmet Ekici vardı değil mi dediği günler bugünler. Herkes onu unutmuşken dün ilk golün kilit pası, ikinci golün asistiyle "Merhaba ben Ekici" dedi.

CANER 6
Tosic'in önünde başladı, ilk yarıda bir şutu direkten döndü. Eski günlerinden uzakta ama ikinci yarı tecrübesiyle toparladı. Korner vuruşlarında ısrarcı olmamalı. Bütün topları ön direğe kesmekten başka bir şey yapmıyor.

ALPER 4
Yetenekleri onu yıldız yapmaz ama bir takım oyuncusu yapar. O da bunun farkında. İyi fiziği top taşıması sahada çok gezmesi güzel ama dün kırmızı gördüğü derbide takımı kaybetmediyse bunu Quaresma'ya borçlu...

?NEGREDO 6
Ligdeki derbide kenardan gelip iki asistle kazandığı morali dün erken bulduğu golle ikiye katladı ama sonra Fenerbahçe'nin iki stoperi arasında kayboldu. Doğru ve isabetli ortalarla beslenmediği sürece hep eleştiri alacak.

?SOLDADO 7
Fernandao cezalı olmasa 11 çıkar mıydı? Soldado gelirken de eski günlerinden uzaktı, tek santrfor oyunu da sevmez ama dün Mehmet Topal'ın ortasına bekleyip uzak direğe vurduğu nefisti. Pepe ile didişti durdu, çok çalıştı.

QUARESMA 0
4 gün önce derbide iki gol atıp kahraman gibi uğurlandığı Vodafone Park'ta ikinci yarıda oyuna girip bir maçtan daha fazla cezası getirecek o saçma sapan kırmızı kartı kim görebilir? Delilik ve dahilik arasında yaşayan Quaresma elbette.

KAMENİ 5
Ligdeki derbide kalesinde 3 gol görünce dün eldivenleri yine Volkan'a verdi. Kulübede ısınmadığından en çok üşüyen adamdı. Volkan kırmızı kart görmek için ısrar edince kendini sahada buldu ve ikinci golü yedi. Uzunu bu kadar...

?BABEL 5.5
Son dönemde sahada mumla aranan isimlerden. İkinci yarıda şans buldu. Quaresma atılınca hücumda sorumluluk alması gereken adamdı ama tecrübesi bazen iyi saklanmaya yarıyor. Tek artısı, ikinci golün ortası...

?DİRAR 5
Maç eksiği olan Mehmet Ekici'nin yerine oyuna girdi, amaç orta sahada oyun bozmak ve oyun yapmaktı. 10 dakika sonra Volkan atılınca Aatıf çıktı, oyun da futbol değildi zaten. Dirar koştu, Dirar koştu, derbi bitti...

OĞUZHAN 4.5
Beşiktaş'ın kaptanı uzun zamandır uzak olduğu formasına dün akşam 80. dakikada kavuştu. 10 dakikada şapkadan tavşan mı çıkartacak diyebilirsiniz ama derbi +10 oynandı. Oğuzhan'ın artık aynalarla yüzleşmesi ve kendisiyle barışması gerekiyor.

?VALBUENA ?4.5
Dört günde iki derbi oynuyor ve ilkinde kullanmıyorsan ikincide kullanırsın. Yok ona da yedek başlıyorsa sorun onun top kayıpları ya da defans yardım etmemesi değildir. Valbuena'nın kalitesini en iyi Kocaman bilir. Nokta.

TEKNİK DİREKTÖRLER
Şenol Güneş-Aykut Kocaman

3-1 biten derbide Aykut Kocaman'ı değişiklikleriyle mat eden Şenol Güneş dün geriye düştüğü derbide Quaresma'nın ihanetine uğradı. Fenerbahçe rotasyon yaptığı kadrosuyla ilk maçta galibiyet ve gollü beraberlik peşindeydi. Kocaman'ın takımı daha iyi olan taraftı. 4 gün içinde bunu sağlamak da bir teknik adamlık artısı. Hem Güneş hem de Kocaman bu kırmızı kartların hesabını oyuncularına soracaktır.