Maç Sonuçları

‘Hakemleri de büküyorlar’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan Beşiktaş’a ağır salvo: Burada kazanmak zor. Hakemleri de büküyorlar, her şeyi büküyorlar. Tekmeler, tokatlar. Beşiktaşlı futbolcular rahat çünkü yaptıklarının karşılığı olmadığını biliyorlar. 4 gün önce de hakemin büyük yanlışları ile maç döndü. Sonra eze eze yendik diyorlar. Eze eze mi, ezdirile ezdirile mi!

Giriş: 02 Mart 2018, Cuma 00:00 Güncelleme: 02 Mart 2018, Cuma 07:43
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından Beşiktaş'a sert göndermelerde bulundu. İşte Kocaman'ın sözleri: "Oyunda kalmaya çalışıyoruz ama mümkün değil. Burada kazanmak zor. İnsan nasıl konuşacağını bilmiyor. Hakemleri de büküyorlar, her şeyi büküyorlar. Dört gün önce de hakemin büyük yanlışları ile maç döndü, adamları da anlıyorum. Kazanacağımız bir maç değildi. Haftalardır kimse görmüyor mu bunları? Tepkim her şeye.. tekmeler, tokatlar, dokunmadan fauller. Beşiktaşlı futbolcular çok rahat çünkü yaptıklarının karşılığı olmadığını hissediyorlar. İlk maçta da böyle. Ondan sonra 'eze eze yendik' diyorlar. Eze eze mi, ezdirile ezdirile mi? Neredeyiz anlamıyorum. Maçın başında başladı sertlikler. Bu iki maçın hakemleri de Türkiye'nin en iyileri. Huzur duyuyorlar mı maçlardan sonra, bir baksınlar. Anlatacak bir şey yok. Her şey yapanın yanına kar kaldığı sürece hiçbir şey değişmez."

'VOLKAN'A CEZAYI BEN VERECEĞİM'
Kocaman kırmızı kartlar için de, "Hakem yüzde 100 haklı. Oyuncularımız haksız. Ama Beşiktaş'tan en az 2 oyuncunun daha atılması gerekiyordu. Bizim takımdakilerin cezasını ben vereceğim. Dediğim gibi hakem yüzde 100 haklı, oyuncularım yüzde 100 haksız. Volkan benden fazla Fenerbahçe forması giymiş bir oyuncu. Bunları biliyor olması lazım" serzenişinde bulundu.

HERKES HERKESE KÜFÜR EDİYOR
"Böyle bir ortamda hocalık zor. Onlar bana küfür ediyor. Bizimkiler rakip hocaya küfür ediyor. Taraftar grupları beni aşağılamaya çalışıyor. Bir de bunu başka canlı üzerinden yapıyorlar. Aşağılanma hissetmedim ama üzüldüm."



KOCAMAN TAKIMI TRİBÜNE GÖTÜRDÜ
Maç biter bitmez Fenerbahçe taraftarı takımı tribüne çağırdı. Aykut Kocaman da futbolcuları toplayarak tribüne götürdü. İki taraf da birbirini dakikalarca alkışladı.

MEHMET EKİCİ 93 GÜN SONRA
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın dün gece ilk 11'de oynattığı Mehmet Ekici tam 93 gün sonra forma giydi. En son 29 Kasım 2017'de Adana Demirspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giyen Mehmet, bu karşılaşmada sakatlanmıştı.

FERNANDAO'YA İNDİRİM TEMSİLCİLERE MAHKEME
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli futbolcu Jose Fernandao'nun, Beşiktaş maçındaki gol sevincinden dolayı aldığı 2 maçlık cezayı 1'e indirdi. Kurulun cezayı bir maça düşürme sebebi ise "Futbolcunun eyleminin, 'sportmenliğe aykırı hareket' olarak değerlendirilmesi gerekir" şeklinde belirtildi. PFDK ise Fernandao hareketi Beşiktaşlı taraftarlara yaptığı gerekçesiyle iki maç ceza vermişti. Fernandao böylece dün gece Beşiktaş ile oynanan kupa maçında cezasını çekti. Öte yandan Fenerbahçe yönetimi, ligdeki Beşiktaş maçında görev yapan TFF temsilcileri için bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Buna sebep olarak ise, PFDK'nın derbi ile ilgili açıkladığı cezaların temsilci raporlarına dayandırıldığı gerekçesiyle verilmesi gösterildi.