Maç Sonuçları

Meydan muharebesi

Quaresma, kırmızı kartı görünce ortalık bir anda karıştı... Portekizli yıldız sahadan çıkmak istemedi, iki takım futbolcuları birbirine girdi

Giriş: 02 Mart 2018, Cuma 00:00 Güncelleme: 02 Mart 2018, Cuma 01:54
Yarı final ilk maçı baştan sona gergin bir ortamda geçti ve her anıyla nefesleri kesti... Fenerbahçe 45'te Alper'in çift sarıdan atılmasıyla 10 kişi kalınca, tansiyon yükseldi. Sarı-lacivertlilerin 10 kişiyle 2-1'i bulması ise ortamın gerilmesine neden oldu. Devre arasında Caner koşarak soyunma odasına giderken Dirar'a çarpınca itiş-kakış yaşandı. Kargaşa esnasında körükte bulunan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Skrtel'i belinden tutup çekmek isterken, iki takım teknik heyeti ve oyuncuları da olaya müdahil oldu... Olayın büyümesini güvenlik güçleri engelledi. İkinci yarıda ise hararet iyice yükseldi. 46'da oyuna giren Quaresma topsuz alanda Josef'e dirsek attı. O andan itibaren saha karıştı. Mehmet Ekici'ye de yumruk atan Portekizli'yi sakinleştirmek bir hayli zorlaşınca 52'de kırmızı geldi... Alper; Akhisar, Q7, Trabzon maçında yok.

EN AZ 3 MAÇ
Quaresma'nın Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi doğrultusunda "Şiddetli hareket"ten ceza alması bekleniyor. Portekizli'yi içtima maddesi yapacak. Bu maddede "Fiillerin bütünlük arz etmesi en ağır cezayı gerektirir" diyor. Şiddetli hareketten 3 maç çıkması kesin olan Q7'nin cezası 5-6 maça çıkabilir.

İLK DERBİDE KIZARDI
F.Bahçeli Volkan bu sezon ilk kez derbide kaleye geçti ama maçı tamamlayamadı. Şener'in attığı golde rakip kaleye kadar koşup kayarak sevindiği için sarı kart gören Volkan, 76'da hakeme yaptığı itiraz sonrası çift sarıdan kızardı. Böylece 5 yıl sonra kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Volkan da Akhisar'a karşı yok.

?ÇEBİ: HAZIRLANMIŞ SENARYO
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2-2 biten derbide yaşananlar için "Savaş şeklinde oynadılar. İki takım da hoş olmayan sahneler sergiledi. Sanırım hazırlanmış bir senaryoydu. Keşke futbol sergileselerdi" yorumunu yaptı. Devre arasında soyunma odasında Caner ile Dirar arasında yaşanan tartışmaya müdahil olan Çebi o anları şöyle anlattı: "Ben ayırmaya çalıştım. 60 yaşında kulübün 2. başkanıyım. Önümdeki iki arkadaşı da kenara çektim. Benden 60 santim uzun insanlarla kavga edecek değilim." Çebi, Quaresma'nın kırmızı kartı içinse, "Umarım büyük ceza almaz. Karşı taraf tahrik etti. Hakemler her şekilde tartışılır ama tartışmak istemiyorum" dedi.

TALİSCA: OYUNA GELDİK
Ligde cezası nedeniyle oynamayan Talisca dün 11'de sahaya çıktı. Brezilyalı maç için, "Büyük mücadele oldu. Belirli bir kısımdan sonra futbol oynamayı bıraktık ve F.Bahçe'nin oyununa geldik. Onlar futbol oynamak yerine faul yapmaya başladılar. Yenilmeden bitirmek güzeldi" dedi. Talisca, Benfica'yla uzayan sözleşmesi için de "İmza atmasam sadece Türkiye'de oynayabilirdim. Başkan Orman'ın haberi var" açıklamasını yaptı.

?ŞENER: ÇOK KEYİF ALDIM
F.Bahçe'nin ikinci golünü atan Şener, karşılaşma sonrası şunları söyledi: "Ligde Beşiktaş'a karşı bize yakışmayan bir oyun oynamıştık. Böyle kötü oynama lüksümüz yok. Önce F.Bahçe taraftarına sonra da Türkiye'ye keyifli bir maç seyrettirdiğimiz için mutluyum. Ben inanılmaz keyif aldım. Geriye düştük ama öne geçmeyi bildik. Derbilerde adrenalin yüksek oluyor. Bize yakışmayan şeyler yaşandı. Sakin kalmalıydık."