İstanbul Halk Ekmek, ekmeklerdeki tuz oranını düşürdü

İstanbul Halk Ekmek (İHE), toplumun sağlıklı beslenmesine destek vermek için ekmeklerdeki tuz oranını yüzde 1,75'ten yüzde 1'e düşürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde ekmekte olması gereken tuz miktarının en çok yüzde 1,75 olarak belirlendiğini hatırlattı.

Ekmeğin Türk halkının her öğünde mutlaka aradığı en önemli temel gıda maddesi olduğuna dikkati çeken Bekaroğlu, ekmekte kullanılan tuz oranını yüzde 1'e düşürdüklerini kaydetti.

Bekaroğlu, bir kişinin günde en çok 6 gram tuz tüketmesi gerektiğini, bunun da yaklaşık bir çay kaşığı kadar tuz anlamına geldiğini, oysa yapılan araştırmalara göre Türkiye'de kişi başı tüketilen günlük tuz miktarının 18 gram olduğunu vurguladı.

Salih Bekaroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''İstanbul'daki vatandaşlarımızın ilk ve öncelikli olarak sağlığını düşünüyoruz. Böylece ülkemizin sağlıklı insan oranını yükseltmenin yanı sıra tuz gibi vücuttaki organları tahrip eden bir maddenin oranını azaltarak sağlık harcamalarını da düşüreceğimize inanıyoruz. Böylece, ülkemize büyük oranda katkı sağlayacağız.''

Yüzde 1 tuz oranlı ekmekleri tüm İstanbullulara sunmaya başladıklarını belirten Bekaroğlu, özellikle kalp, damar ve tansiyon hastaları için böyle bir uygulamaya geçtiklerini bildirdi.

Tuzu tüm gıdalarda en alt seviyelerde kullanma taraftarı olduklarını Bekaroğlu, İHE olarak üretimlerini halk sağlığına uygun yaptıklarını belirtti.
BİZE ULAŞIN