Okyanus ve açık denizlerde bulunan Orkinos balıkları Çanakkale Boğazı'nda balıkçıların oltasına takıldı.
Yumurtlamak için Marmara ve Ege kıyılarına gelen Orkinos balığı etinin lezzetli olması ve yemesinin zahmetsiz olmasıyla biliniyor.
Balıkları oltayla yakalayan Kenan Balcı, boyları yaklaşık 1,5 metre olan ve 40 kilo ağırlığındaki Orkinos balıklarını Gürpınar'da bulunan restorantın tezgahında sergiledi. Eylül ayında başlayacak avlanma sezonu için olumlu sinyaller aldıklarını belirten Balcı, "Olta ile yapılan avlanmalarda her yerden balık çıkıyor. Bu da balığın bu yıl bol olduğunu gösteriyor." diye konuştu.
Balık sezonunun Ramazan ayının ikinci haftasında başlayacağını hatırlatan Balcı, "Balık besin değeri yüksek bir gıda. Ramazan'da insanlar gün boyunca aç olduktan sonra akşam iftarda çok yemek yiyorlar. Bu da sindirim sorunu oluşturuyor. Vatandaşlara iftar yemeklerinde balık tüketmelerini tavsiye ediyorum. Doğal vitamin kaynağı ve sindirimi de çok kolay." dedi.