Uçuş stresinden kurtulmak ve rahatlamak isteyen yolcular bundan böyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki "oksijen bar"a oturup muzlu, kavunlu, çilekli, elmalı saf oksijen soluyacak. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde faaliyet gösteren masaj salonunun iç bölümünde "oksijen bar" kuruldu. Uçuş stresini atmak isteyen yolcular, su ve boyun masajıyla rahatlamanın yanısıra, oksijen barda oturarak 15 dakika boyunca kavun, muz, çilek, elma aromalarıyla zenginleştirilmiş oksijeni ciğerlerine çekebilecek. Bir yolcunun 15 dakika oksijen çekme bedeli ise 15 dolar.
JAPONLAR BAŞLATTI
İlk kez Japonya'da ortaya çıkan oksijen barlar Amerika, Kanada ve Avrupa'nın birçok ülkesinde de birkaç yıldır büyük rağbet görüyor. Atmosferde bulunan yüzde 21 oranındaki oksijen, barın altında bulunan oksijen konsantratörü ile yüzde 95 oranında saf oksijen haline getiriliyor. Saf haldeki oksijen daha sonra içerisinde katkı maddesi bulunmayan çilek, elma ve muz kokulu bitkisel aromalarla karıştırılıyor. Buruna takılan tek kullanımlık hortumla, müşterilere 15 dakikalık bir seans uygulanıyor. Oksijen barlar, Türkiye'de birçok fitness kulübünde, bar ve kafelerde, yüzme havuzlarında, oteller, alışveriş ve güzellik merkezlerinde bulunuyor.