At ve eşek etleri 'Güven Kasap'tan!

Perşembe 31.12.2009
ABONE OL
ADANA'DA bir öğrenci yurdu ve bir hastaneye at ve eşek eti yedirdiği belirlenen yemek şirketlerinin etleri aldığı kasabın adı "Güven" çıktı. Kasap kaçarken, öğrenciler ise "Güven" kasabının yol açtığı "güven" sorunu yüzünden "Etli yemek yememe" protestosuna başladı. Çukurova Üniversitesi'nde öğrenim gören 3 bin kapasiteli Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler ile Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde yatan hastalara at ve eşek eti yedirdiği belirlenen yemek şirketinin etleri aldığı kasabın adı "Güven" çıktı. Toros Mahallesi'ndeki kasaba giden zabıta ekipleri, işyerinin kapalı olduğunu gördü. Kasap Bülent Saygılı'nın, 10 gün önce Adana İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin etlerinden numune almasının ardından işyerini kapattığı ve ortadan kaybolduğu belirlendi. Kasap dükkânına giden ekipler, kapalı olduğu için işyerini mühürleyemedi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından öğrenci yurdu, başka bir yemek şirketi ile anlaştı. Ancak öğrenciler, "Güven" kasabının yol açtığı "güven bunalımı" yüzünden "etli yemek yememe" protestosuna başladı. Protestocu öğrencilerden Batmanlı İbrahim Alp, "Güvenimiz kalmadı" derken, Şırnak'tan geldiğini belirten bir kız öğrenci, "3 yıldır bu yurttayım, demek ki üç yıldır bu eti yiyormuşuz. Denetimlerin sıkı olmadığı anlaşıldı" diye konuştu. Öğrenci yurduna yemek veren ve eti "Güven" kasabından aldığı öğrenilen İlhan Müteahhitlik ve İnşaat Şirketi ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin yemek işini üstlenen ve etlerini aynı kasaptan alan Burak Yemekçilik ise etlerinin temiz olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Adana'daki numune etler Mersin'deki Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Laboratuvarı'na gönderilerek incelendi, iki firmanın etlerinin de "at" ve "eşek" eti olduğu saptandı. Öte yandan Kozan ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek veren bir firmadan alınan numunede de tek tırnaklı hayvan etine rastlandığını bildirdi.