Alman
Deutsche Welle sitesindeyer alan habere göre, Almanya'daki bir enstitü, vejetaryenler için tadı ete benzeyen yeni bir bileşen geliştirdi. Bu yeni yiyecek, "vejetaryen şinitzel" olarak adlandırılıyor. Frauenhofer Enstitüsü'nde geliştirilen bu yeni ürün bitkisel içerikli. Araştırmacı Florian Wild, soya, bakla, buğday ve bezelyeden geliştirdikleri yeni ürünün tamamen bitkisel olduğunu belirterek, "Gerçek et tadından farkı yok. Sadece belirli aromatik maddeleri ya da aromatik özleri şinitzelimize eklememiz gerekiyor. Et bulyonu gibi bitkisel içerikli bir bileşeni yemeğimize ekliyoruz ve böylece gerçek et tadına oldukça yakın bir lezzet elde etmiş oluyoruz" dedi. Wild, şinitzelin et gibi protein açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Kullandığımız hammaddeler protein açısından zengin gıdalar" diye konuştu.