Yoğurtlu Dövme Çorbası
Mütevazı Tavuk But
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Biber Mezesi
Gavurdağı Salatası
Keşkül Tarifi
TARİFLERİ
Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1, 5 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
Yeterince etsuyu veya su
Tuz
Kuru nane
Kırmızıbiber
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Ramazan da vazgeçemeyeceğiniz bir çorba. Çorbamızı yapacağınız zaman aşurelik buğdayı ve nohutu bir kaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohutu koyup 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim. (ben bu aşamada önceden yaptığım buzlukta sakladığım kemik suyundan ilave ettim ) Bir kabın içine yoğurdu, unu, yumurtayı koyup çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile hızlıca çırpalım ki yoğurt kesilmesin. bBu işlemi terbiyemiz ılıyana kadar yapın ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştıra karıştıra dökün. Ayrı bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı biberi yakıp çorbamıza dökelim. 1 taşım kaynatıp tuzunu da ilave ettikten sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun
Fırında Tavuk But
4-5 adet tavuk but
2 adet kuru soğan
7-8 adet sarımsak
6-7 adet Patates
2-3 adet yeşil sivri biber
2 adet rende domates
Yarım limon ( tavukları ovmak için)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üst sosu
2 tatlı kaşığı Kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Keşkül
1lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı toz badem
Malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin, üzerini süsleyin ve ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.