Şırnak'ta vatan savunmasını başarıyla sürdüren Mehmetçik'e 2017'nin son akşamında, Jandarma Genel Komutanlığı ve Konya'nın Meram Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan "Ana Kucağından Peygamber Ocağına Projesi" kapsamında "anne yemeği" sürprizi yapıldı.
Kurtuluş Savaşı'nda cepheye aş taşıyan Anadolu kadınından esinlenilerek, 13. yüzyıldaki Ahilik Teşkilatı'nın kollarından biri olan, dünyadaki ilk kadın teşkilatlanması diye bilinen Bacıyan-ı Rum'dan ilham alınarak Meram Belediyesince kurulan Bacıyan-ı Meram'ın Anneleri tarafından Mehmetçik için ev yemekleri hazırlandı.
YAPRAK SARMA, İÇLİ KÖFTE, SU BÖREĞİ...
Yaprak sarması, içli köfte, su böreği gibi büyük emekle hazırlanan yemekler, helikopterle Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Taburu'na ulaştırıldı.
Mehmetçik bu anlamlı sürprizle, yılın son akşamında asker ocağında özledikleri anne yemeklerini yemenin mutluluğunu yaşadı.
"ONLAR BİZİM EVLATLARIMIZ"
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya mutfağının eşsiz lezzetini kışlaya taşımak, Türk kadınının geçmişte olduğu gibi şimdi de askerinin, evladının yanında durduğunu göstermek istediklerini söyledi.
Anne eli değmiş yemekleri özellikle doğuda, zorlu şartlarda vatani görevini yerine getiren askerlere ulaştırmak istediklerini belirten Toru, "Bu düşüncemizi de Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile paylaştık. Kendisi de bu projeye destek verdi." ifadelerini kullandı.
"İZMİRLİ DE HATAYLI DA KONYALI DA İSTANBULLU DA VANLI DA MEHMET'TİR!"
"Mehmetlerin memleketi olmaz." diyen Toru, şöyle konuştu:
"İzmirli de Hataylı da Konyalı da İstanbullu da Vanlı da Mehmet'tir bizim için. Ne zaman ki 'Peygamber ocağı'na girdiler, oraya adım attılar, adları Mehmetçik oluyor bizim için. Hepsi ana kuzusu. Biz bu projeyi yoğun duygularla gerçekleştirdik. Yemeklerimizi heyecan ve gururla hazırladık. Onlar bizim evlatlarımız, kuzularımız, yavrularımız. Onlarsız boğazımızdan geçmiyor. Buna katkı sağlayan, emek veren tüm hanımlarımıza teşekkür ediyorum, 'Ellerine sağlık' diyorum. Hanımlarımız gözlerinin yaşıyla hamurlarını açtı, yemeklerini yaptı."
"ANNE YEMEKLERİNİ ÖZLEMİŞLERDİR"
Askerler için yemek hazırlayan annelerden Ayten Başaşçı, "Askerlerimize ellerimizle, duygularımızla seve seve yemek hazırlıyoruz. Ana kuzuları yılın son akşamında yiyecek bizim yemeklerimizi. Anne yemeklerini özlemişlerdir. Biz de seve seve hazırladık. Yavrularımız afiyetle yesin." diye konuştu.
Yemekhanede duygulu anlar
Paketlenen yemekler, yılın son gününde Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Taburu'na ulaştırılmak üzere helikopterle yola çıktı. Taburun yemekhanesine getirilen mühürlü paketler açılarak içerisindeki yemekler ısıtıldı ve Mehmetçik'e dağıtıldı.
"BU VATANIN ŞEREFLİ, GURULU ASKERLERİ..."
Annelerin kaselere iliştirdiği notlar okunduğunda ise yemekhanede duygu dolu anlar yaşandı. Annelerden Nilgün Toydemir'in yazdığı notta, "Bu vatanın şerefli gururlu askerleri; canınızı hiç düşünmeden vatanımız ve milletimiz için feda eden Türk askerlerisiniz. Siz bizim için milletin gurur tablosu, canımızı, malımızı emanet ettiğimiz anaların, babaların neferlerisiniz. Bizleri koruduğunuz için hepinizi bir asker annesi olarak öpüyor ve kucaklıyorum. Allah'a emanet." ifadeleri yer aldı.
"Annelerimizin dualarını arkamızda hissediyoruz"
Jandarma Uzman Çavuş Güray Mercümek, 5 yıldır bu görevi şerefle sürdürdüğünü ifade ederek, terörle mücadelenin tek bir örgüt mensubu kalmayıncaya kadar süreceğini vurguladı.
Mercümek, "Annelerimizin dualarını arkamızda hissediyoruz. Meramlı eli öpülesi annelerimiz bizler için yemek hazırlayıp göndermişler. Burada yediğim yemeklerden annemin yemekleri gibi lezzet aldım. Hepsine teşekkür eder ellerinden öperim." şeklinde konuştu.