Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Sanat eserini 'iade etmişler'

Karadeniz'in sesi, vokalist Volkan Konak ve işadamı Ergun Gürsoy, Trabzonlu sanatçılara destek olmak için iki Trabzonlu plastik sanatçının, Muzaffer Akyol ve Mustafa Sekban'ın resimlerini bir sergiden almışlar.
Fakat bir hafta geçtikten sonra vazgeçmiş ve resimleri satın almak istemediklerini galeriye bildirmişler! Bunu öğrendikten sonra doğrusu merak ettim: Alınan resim iade edilir mi?
Misal, Zara, Mango, Top Shop vb.büyük mağazalar, sattıkları malı fişiyle birlikte sorgusuz sualsiz geri alıyor; ama sanat galerilerinde de bu uygulama var mı?
Fişinle değil, kırmızı noktanla mı gidip satın aldığın resmi iade ediyorsun? Galericiler beni lütfen aydınlatsın...
Bu arada çağdaş sanatın el üstünde tutulan imzalarından biri olan Julie Mehretu'nun Derviş resmi Sothebys'in son müzadeyesinde 250 bin sterline kadar yükselerek satılmış! Mehretu, 1970'li ve Etiyopya'lı, bizim Elvan'in memleketinden...
Resimleri Mehmet Gün'ün resimlerine nasıl benziyor size anlatamam... New York'ta ilk gördüğümde Gün sanmıştım...
Bu arada Fransa'da Türkiye Mevsimi etkinlikleri ise, Temmuz ayı başında ünlü Sufi müzisyenimiz Mercan Dede'nin konseriyle açılıyormuş!
Açılışta orada olacağım. Efendim, sizler için Paris'ten bildireceğim diplomatik ve elbette politik mi politik haberlerimle yeniden görüşmek üzere. Au revoir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA