Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

12 Eylül özel sergisi geliyor

Malum, 12 Eylül'de 11'inci Uluslararası İstanbul Bienali başlıyor. Herkeste hummalı bir çalışma söz konusu. Misal; Mısır Apartımanı'ndaki galericiler de açılışlarını Bienal açılışı haftası tek bir güne denk getirerek, ortak şekilde yapacaklar.
Casa Dell'Arte, Galeri Nev, URA! ve Galerist'in katlarındaki kokteyllere bir de, apartımanın terasında yer alan 360'taki bienal özel daveti eklenmiş.
Burada açılan yeni dövmecinin de bu ortak partide bir yeri olacak mı, elbette bunu da merak ediyorum. Açılışlar bununla da sınırlı değil elbette, bir yandan herkesin beklediği Yüksel Arslan retrospektif sergisi 12 Eylül'de santralistanbul'da açılıyor. İstanbul Modern'de açılacak Sarkis sergisi de bir diğer merak kaynağı.

Casa Dell'Arte transferleri

Bu arada, Casa Dell'Arte, aynı mekânda bir kat daha kiralamış. Moiz Zilberman'ın bu yeni atağına hiç şaşırmadım. Epey süredir Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hangi futbolcuları transfer etti diye merak ederken, bir yandan da Casa Dell'Arte'nin transferlerini izliyordum çünkü. Galeri, ilk transferini Selma Gürbüz'le, Nisan ayında yaptı. Onu, Mehmet Güleryüz izledi. Haziran'da ise Balkan Naci İslimyeli'nin bu galeriyle anlaştığı öğrenildi ki, onu Azade Köker takip etti. Galeri hızlı bir yapılanma içinde. Ama yeni mekânında gençlere de yer verme hedefi olduğu konuşuluyor.
Bu yeni galeride açılacak ilk sergi ise, 12 Eylül ile ilgili karma ve siyasi bir sergi olacakmış ve sanatçıların hepsi bu sergi için politik resimler üretiyorlarmış.
Bu hengâmede Le Monde gazetesinden bir isim de, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda neler oluyor diyerek, İstanbul'a gelmiş. Burada ajansa proje başvurusunda bulunup kabul edilen ancak işlerini gerçekleştirmekte sıkıntı çeken sanatçılarla ve 2010'la ilgili yazılar yazan kimseleri bulup görüşüyormuş.
Son bir duyum daha sizlere; AICA Türkiye de, Eleştirel Sanat Yapıtı ödülünü vermek üzere, 11'inci İstanbul Bienali'ndeki işlerden birini seçmeye hazırlanıyormuş. Duymadık demeyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA