Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Huzurlarınızda bir yemek küratörü

Aslı Sümer'in Arnavutköy'den taşındığını size söylemiştim. Rumeli Han C Blok'taki yeni mekânında haftaya, hatta yeni sezona damgasını vuran bir parti yaptı. Yeşil elmalı, zencefilli votkalar ve Maksut Aşkar'dan size özel lezzetler eşliğinde. Üstelik yiyeceklerin hepsi kişiye özel olarak tasarlanmıştı. DJ setini andıran rengârenk tezgahında avokado püresi, pancar ezme, kuşbaşı mango ve daha neler neler yer alıyordu.
En yakın dostlarımdan biri dedim, saçaklı pembe bir lezzet hazırladı.
Çok ünlü bir fotoğraf sanatçısı dedim, yeşil ve sarı tonlarında bir bar hazırladı.
Maksut Aşkar meğer bu konuda hayli ünlü bir isimmiş. Galeri x-ist, 44 A gibi galerilerde yemekten sanat yapıp sergilemiş bile... Geçtiğimiz günlerde sevgili bir dostumun The Guardian'dan gönderdiği makale, tam da böyle yemekle sanatı buluşturan, yemeği yapmakla kalmayan göze hoş görünmesini de sağlayan yeni bir nesilden bahsediyordu. Ve onları yemek küratörü olarak ilan ediyordu, 'Küratörler eskiden sadece müzelerde çalışırdı' diyerek... Kendisini ne aşçı ne tasarımcı olarak gören Maksut'u ben de çağdaş sanat sahnemizin ilk yemek küratörü olarak hepinize takdim etmek istiyorum.
Artsumer'in Rumeli Han'daki katı, yüksek tavanları, geniş camlarından Beyoğlu'na yukarıdan bakmanızı sağlamasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Partinin özenle tasarlanması kadar mekânının da partiye uyum sağlaması sanırım partinin başarısının sırrıydı.
Aslı Sümer, bu katı galeriye dönüştürürken duvara bir çivi bile çakmadan bunu başarmayı seçmiş. Duvarları tüm geçmişten getirdikleriyle öylece doğal bırakmış. Mobil panellerle sergileme sorununu çözmüş. O yüzden duvarda sergilenen işlerden önce dikkatinizi duvarların kendileri çekiyor. Katmanları arasında dolaşıyor da dolaşıyorsunuz.
Sergide yer alan Kemal Seyhan'ın soyutlamalarının mekânla büyük flörtü seyirlik... Zaten Seyhan'ın atölyesi de bu handa, Sedef Hatapkapulu ve Su Yücel'inkilerinin de olduğu gibi...
Şimdinin içinde birer pencere gibi açılan geçmişleri taşıyan bu duvarların taşıdıkları İkinci Karşılaşma sergisine gelince... Can Altay, Canan Dağdelen, Damla Faro, İnci Furni, Onur Gülfidan, Gözde İlkin, Ceren Oykut, Fahrettin Örenli, Kemal Seyhan ve Ayla Turan...
Galerinin genç ve hayli kalabalık yeni bir kadro kurduğunu görmek güzel. Beyoğlu'na yeni bir soluk getirecek Artsumer. Mısır apartmanı estetiğine alternatif olması dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA