Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Kırdıysam özür dilerim Haluk!!!

2009 yılının son günü, Beymen Brasserie'nin barında, sevgili dostum galerici Aslı Sümer'le yılın son şampanyasını yudumlarken, kapıdan içeriye altın sarısı spor ayakkabılarıyla 2009 yılının en medyatik sanatçısı girdi. Haluk Akakçe, elindeki hediye paketlerini Brasserie çalışanlarına dağıtıyor, garsonları teker teker isimleriyle anıyor, onlara sarılıyor, iyi bir yeni yıl diliyordu. Çocukluk arkadaşı galerici Çağla Cabaoğlu da şefkatli bakışlarla Akakçe'yi izliyordu. Akakçe'ye bu mutlu anında sataşmadan edemedim... Ofis boyayarak, manken arkadaşlarla pozlar vererek bir yere varamazdı. Bir yıl öncesine kadar çok inandığım bir sanatçı, gözümde bütün sahiciliğini yitirmişti. Boyunu aşan güzel kadınların ortasında mutsuz, aseksüel, şefkate muhtaç çocuk pozları veriyor... Koruma tutuyor, Ayşegül kitaplarından çıkma minyon kaniş köpeklerle objektiflere gülümsüyor, en medyatik manken, gazeteci kim varsa onunla hemen kanka oluyor. O kankalar da söyleşilerinde hemen bu kankalığa ilişkin organize cümleler kurmakta gecikmiyor... Bunun neticesinde Akakçe'yi kimse bakarak değil, bakmaya gerek duymadan telefonda bile satın alıyordu.
Akakçe, onu satın alanların boş vakti, eğlencesi olmuştu bu bir yıl içinde... Tanımaya çalıştıkları, dünyasını ilgiyle izledikleri, izledikçe kendi dünyalarını büyüttükleri bir sanatçı değil. O küçük dünyalarını onaylayan, o dünyanın çabucak bir parçası olan ve onları tehdit, tedirgin etmeden sadece eğlendiren çılgın ressam... Hatta yakında o çok sıkılarak çalıştıkları ofislerinin badanasını da yapacaktı. İşte tam da bu yüzden Haluk Akakçe'ye, yılın son günü, çok mutlu bir anında müdahale ettim... Belki de kırdım. Evet, canını sıktım. Çünkü o, Bahçe gibi yaratıcı ve duyarlı bir işe imza atmış biri... Kimsenin bahçesinin aksesuarı olamayacak kadar değerli! Buraların sosyetik kumaşı Londra'ya da New York'a da benzemez çünkü... Sentetik mi sentetik olup Akakçe'nin yüzünü görünür kılar evet ama işlerinin üzerini hızla örter. İşte bu yüzden öyle konuştum. İşlerini görmek istediğim için... Kırdıysam özür dilerim Haluk!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA