Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Sanat dünyasında jet hızıyla dostluk!

- Tünel festivali yazın en iyi etkinliğiydi. Kamusal alanda en iyi işleyen projelerden biri... Festival kapsamında Tuğrul Eryılmaz ve Sevin Okyay'ın çaldığı rock parçalar Şimdi kafeye yakıştı.
- Larry Graham ve ekibi bence her hafta sonu Salon'da çalmalılar. Salon, salonluktan çıktı oldu mu çekyatın üzerinde tepinmeyi tercih ettiğimiz oturma odamız!!!
- Beyond Credit sergisinde Ahmet Öğüt'ün rüya takımı dünya kupası ruhuna ne uydu ama!
- Stanley Clarke'ı izlemeye Arkeoloji müzesine gidenleri yağmur çok üzdü ama çok... Bu arada Arkeoloji müzesinin bahçesi harika bir mekân.
- Derya Yücel'in antrepodaki sergisinde sürpriz bir isime rastladım: Ayşe Böhürler. Ayşe Böhürler'in uzak ülkelerde kadınlarla ilgili çektiği belgeselinin tam karşısında Yeşim Ağaoğlu'nun Hangi Kadın adlı hayli didaktik bir film kolajı yer alıyor. Sergi, Derya Yücel'in sergisi gibi değil. Derya Yücel mekãnı çok hesaba katan sergiler yapar halbuki.
- Gün geçmiyor ki şehrimize bir ünlü entelektüel, aydın, sanatçı daha gelmesin. Şehri İstanbul, geçtiğimiz hafta sonu büyük yazar Gore Vidal'i ağırladı. Gore Vidal, ruhban okulunu ziyaret etmek istedi. Patrik'le birlikte yaptığı okul ziyareti sırasında Bizans tarihi bilgisi, Ortodoks kültürüne yakınlığı ve saygısıyla Eugene Luther Gore Vidal, bir kez daha hepimizi kendine hayran bıraktı.
- Ünlü fotoğrafçı Thomas Ruff da aynı dakikalarda Galerist'teki sergisini asmış Urban kafede su içip seyyar satıcıdan aldığı armutları yiyordu. Thomas Ruff onuruna Münferit'te verilen yemeğe rağbet eden pek olmadı. Davetliler davete icabet etmek yerine İspanya-Almanya maçını seyretmeyi tercih ettiler doğal olarak... Genç ve havalı koleksiyoner Ari Meşulam hariç.
- Genç koleksiyoner, ünlü sanatçı Thaddaeus Ropac'ın sergi açılışı için Paris'teydi. Ropac'ın evinde verdiği partiye de katılmış ayağının tozuyla Ruff'un masasındaki yerini almıştı. Jet hızıyla sanat dostluğu buna denir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA