Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Adalar Müzesi'nde in cin top oynuyor

- Sinan Bökesoy'un robotları çalamıyor. Taksim metrosunda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteklediği Gelecekten Masallar'da yerlerini alan robotlar bir türlü tutturamıyorlar ritmi... Robottan müzisyen olmuyormuş.
- Büyükada vapurunda Nazan Ölçer'e rastladım. Her zamanki gibi şıktı. Efsane İstanbul sergisinin mimarı Boris Micka'yı evinde ağırlamış, dönüyordu.
- Ölçer, şimdi de Aga Khan koleksiyonunu getirmekle meşgulmüş. Ekimde SSM'ye taşınacağız yine. Bu koleksiyonda 8. yüzyıldan 18. yüzyıla yok yok.
- Adalar Müzesi'nin açılacağı yere gittim. İn cin top oynuyordu. Ay sonunda açılacak gibi bir durum yoktu...
- Bu mekân Halep metropolitliğiymiş bir zamanlar. Sonra okul olmuş. Çirkince taş bir bina. 2010 kültür başkentinden müze olması için gelen para nereye gitmiş göremedim.
- Camları bile takılı değildi binanın... Böyle metruk bir yerle uğraşılacağına o parayla Troçki'nin evi restore edilip derlenip toplansaydı keşke...
- Grace Jones
konseri kulisinde, Cristal marka şampanyalar yuvarlarken Haluk Akakçe'ye rastladım. Köpeği Megatron'la birlikte. Meğer Grace Jones, büyükannesiymiş Megatron'un.
- Akakçe, Jones ve grubunu tekneyle Boğaz'da gezdirecekti.
- Sex and the City'nin ikincisinin bir versiyonunu Vasıf Kortun çevirecek. Birleşik Arap Emirlikleri'nin önümüzdeki yıl Venedik Bienali'ndeki pavyonunun küratörü olmuş.
- Türkiye de pavyonu için çalışmaya başlasa iyi olacak. Türkiye pekâlâ pavyonunu bu yıl yabancı bir küratöre, örneğin İtalyan bir isme teslim edebilir.
- Pavyonun sponsoru Fiat...
- Önümüzdeki İstanbul Bienali'nin küratörleri şehirde. İkili, sanatçılarla görüşmeye başlamış ama iş seçmek için değil, ülkeyi yakından tanımak için...
- Yeni galeri Rampa, bir sezonu doldurmadan aralarında Burcu Perçin'in de olduğu bazı sanatçılarıyla yolunu ayırmış. Ne hız...
- Günümüz sanatçıları sergisinin yirmi dokuzuncusu Akbank Sanat'ta açıldı. Çok iyi bir sergi. Seçkiyi bu yıl November Paynter ve Marc Gloede yaptı.
- Sanat alanında bir etkinliğin yirmi dokuzuncu kez yapıldığına tanık olmak güzel.
- Bütün galericiler tam kadro oradaydı. Âdeta ceplerinde kontratlar sanatçılarla anlaşmak için hazır bekliyorlardı.
- Leyla Gediz
'in keşfi, İskoçya'da yaşayan Deniz Üster sergi kahramanlarından...
- Bu isimleri de takibe almakta fayda var: Nermin Adanır, Tansu Akmansoy, Hasan Salih Ay, Müge Bilgin, Sibel Horada, Gülderen Depas, Ferit Furuncu, Aslıhan Özdemir, Emrah Şengün ve de Ayşe Topçuoğulları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA