Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Başkentte iftar sonrasını bekleyen sergi kokteyli

- Ankara'da 'kimlikler lütfen' diyen küratörlüğünü Fırat Arapoğlu'nun yaptığı sergi Cer Modern'de açıldı.
- Başkentin 'moderni' o kadar büyük ki hangi sergiyi yerleştirirseniz yerleştirin mekân ıssız ve boş görünüyor.
- Cer Modern'in daimi sabit bir koleksiyonu olmayacak mı? Kültür Bakanı'na bunu soranlar, Ankara'da bu tür işlerin kolay olmadığı, bu kadarının bile mucize olduğu yanıtıyla karşılaşıyor.
- Bakan Günay, Cer Modern'deki hiçbir etkinliği, özellikle caz konserlerini kaçırmıyor.
- Cer Modern böyle boş ve ıssız görünmekten vazgeçip sanatçılara, o mekâna özel, büyük ölçekte işler sipariş etmeli.
- Ünlü İspanyol sanatçı Antoni Muntadas'la bir sergi için görüşen Cer Modern yetkilileri sergi maliyetinin 30 milyon doları bulma ihtimali karşısında şok geçirmiş.
- Müze işletmesi, çağdaş sanat alanından gelmediği ve profesyonel de olmadığı için, 'en iyi sergi bedava sergidir' mantığıyla o büyük sergi mekânını gratis sergilerle 'işletmeye' çalışıyor.
- Bu arada Muntadas, Datça Aktur'da ve daha sonra Palamutbükü'nde yüzerken görüldü. Meğer, Genco Gülan ve ailesini ziyarete gelmiş.
- Genco Gülan, Cer Modern'deki sergiye katılan heykelini Datça Aktur'daki evinin bahçesinde meraklı komşuların şaşkın bakışları arasında gerçekleştirdi.
- Gülan'ın heykeli katrana bulanmış şişme deniz oyuncaklarından oluşuyor.
- Kimlikler Lütfen sergisi, Ramazan'a denk gelince sergi açılışında içki ikramı iftara takıldı. Yetkililer bir köşede üstlerini örttükleri şarapları iftar saatinden sonra ikram etmeyi uygun gördü.
- Yılın tarihi eser kaçakçılığı, Oceans serisinin devamını çekmek için ideal. Steven Soderbergh'lik öykü...
- Milas'ta çaldıkları kral lahdinin replikasını yapıp bırakan, çevresinin restorasyonunu da ihmal etmeyen tarihi eser hırsızlığı öyküsünün en ilginç tarafı, kazıya paravan inşa edilen lüks villa.
- Basında define avcıları olarak romantize edilen hırsızların kazı seslerine eşlik eden lahit görüntülerinin bulunduğu video film de seyirlik...
- 8 Ekim'de Hindi Zahra, 20. Akbank Caz Festivali için Ghetto'ya geliyor.
- Festivalde cazlı brunch günleri de olacakmış, üniversite kampusunda caz günleri de... Moda Teras'ta, Mutfak Sanatları Akademisi ve Aksanat'ta, Kadir Has'ta, Hacettepe'de, Gaziantep'te ve Eskişehir Anadolu üniversitelerinde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA