Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Sanat piyasası hiç olmadığı kadar hareketli

- Çağdaş sanat dünyasına son transfer futbol ve iş dünyasından: Serdar Bilgili.
- Büyük sükse yapan David LaChapelle sergisinin arkasındaki isim Serdar Bilgili'ydi.
- Bilgili önce bütün Akaretler'i İstanbul'un sanat merkezi haline getirmek istedi, fakat bunu başaramadı ve Kasmin Galeri ile yetindi.
- Serdar Bilgili geçtiğimiz aylarda galericilere Akaretler yokuşunda bir yer tutmak için bir çağrı yaptı. Fakat galericiler Akaretler'e yerleşmeyi çok maliyetli buldu. Bu maliyetin ne kadar olduğunu vurgulamak gerekirse: 25 metrekarelik mekân aşağı yukarı 8 bin lira.
- Ünlü fotoğrafçı LaChapelle'in sergi açılışı ise Bilgili'nin katkısıyla, galeriye ait olmayan bir mekânda gerçekleşti.
- Sanat dünyasına başka bir transfer de Taha Tatlıcı. Galerist'le ortak olan Tatlıcı, altı Galerist şubesi açmaya daha hazırlanıyor. Dubai, Berlin, İstanbul Akaretler, İstanbul Mısır Apartmanı, İstanbul Tepebaşı, İzmir ve Ankara.
- Starbucks gibi çoğalacak Galerist şubelerinde ne satılacağı merak konusu. Bir başka soru ise Türkiye'de çağdaş sanatın bu şubelere yetecek kadar üretilip üretilmediği.
- Bir başka transfer ise Mehveş Arpacıoğlu. Ortağı Suzanne Egeram'la birlikte Karaköy'de, sadece uluslararası isimlerin satılacağı büyük bir galeri açmaya hazırlanıyor.
- Bir başka haber de New York'tan. Mahide Kurttepeli de New York'ta sadece Türk sanatçıların eserlerinin satılacağı bir galeri açma hazırlığı içinde. Paul Kasmin galerisinin yöneticisinin de Komili Ailesi'nden olduğunu eklemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA