Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Başkentten bildiriyorum

CHP kurultayının yapıldığı saatlerde Ankara'daydım.
Aştı Geçidi'nden tırmandım bir taksiye atladığım gibi soluğu Şehit Ersan Caddesi'nde aldım. Döne Otyam'ın evine gizlice girecektim. Evin içinde ev sahibinden başka herkes vardı. Ev sahibesinin en yakın dostları, onu birazdan kapı açılıp da içeri girdikten sonra saracak sıcak, hem şefkatli hem matrak bir kalabalık... Döne Otyam, kapının kilidini çevirdi. Ve filmlerdeki gibi göründük. Ama sürpriz diye bağıramadık. Döne Otyam'dan daha şaşkın olan bizdik.
O çok şekerdi. Elinde balıklar, akşam balık yaparım birkaç dostu çağırırım diyerek evine gelmişti ki... Dudak şeklindeki pastasını kestik. Şampanyalar patlattık. Bir ara sokaktaki cumhurbaşkanlığı koruması arabasının dahi hani şu 'cemır' dediklerinden partiye ışıklarıyla katıldığını gördüm. Ya da bana öyle geldi. Çeşmeden gibi akan margaritadan biraz fazla kaçırmış olabilirim. Döne Otyam'a sürpriz bu partinin mimarlarından biri de galerici Deniz Artun'du.
Ertesi gün başım ağrıyordu. Cer Modern'e gitmeye üşenmedim.
Ne var ki Cer Modern adeta terk edilmiş gibiydi. İstanbul'dan Ankara'ya giden Fiction Occident sergisini ağırlayan mekandaki videolar çalışmıyordu.
Müzenin şef küratörü Kıymet Giray da ortalıkta değildi, yöneticisi Zihni Tümer de... Duyumlarıma göre ikisi de ayrılmıştı Cer Modern'den... Hatta söylentilere göre Zihni Tümer, Erbil'de bir sanat galerisi açmış, litografi, serigrafi resim satıyordu.
Zavallı başkentin çağdaş sanat müzesi yoksa kaderine mi terk edilmişti?
Daha önce de defalarca yazdım.
Cer Modern'in deneyimli, profesyonel bir kadroya ihtiyacı var. O kadar büyük bir mekan ancak böylesi bir kadroyla idare edilir. Kamu yararına iyi, hayırlı sergiler, sanat projeleri yapabilir.
Hazır Ankara'ya gitmişken başka şeyler de öğrendim. Örneğin Ankaralı koleksiyoner Sarp Evliyagil nihayet müzesini açmaya hazırlanıyormuş. Müzenin mimarı tasarımını Han Tümertekin yapıyor. Tümertekin, başkentle arasını iyi tutmuş olacak yabancı büyükelçilik binalarından birini tasarlamaya hazırlanıyormuş şu günlerde. Salt tecrübesinden sonra Ankara İncesu bölgesinde yer alacak müzesini merak ediyoruz doğrusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA