Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA İŞLERİ ALPARSLAN AKKUŞ

Suriye için atan bütün kalpleri çıkardı

Suriye'de Esad rejimine bağlı ölü bir askerin kalbini çıkaran muhalif Halid el Hamad, yaptığı vahşeti itiraf ederek pişman olmadığını açıkladı. Ölü askerin cep telefonuyla kaydettiği tecavüz görüntülerinde bir kadın ve iki kızının aşağılanmasını izledikten sonra intikam almak için bunu yaptığını söyledi. Başka şeyler de yaptığını ve yapmaya devam edeceğini de.
Time dergisine Skype üzerinden konuşan Ebu Sakkar lakaplı El Hamad, bir Şebbiha askerini ağaç testeresiyle irili ufaklı parçalara ayırdığını gösteren videoyu da yayınlayacağını duyurdu. Özgür Suriye Ordusu bu tür vahşetlere izin verilmeyeceğini, yapanların cezalandırılacağını söylese de El Hamad "Bunu biz başlatmadık. Göze göz, dişe diş" diyor.
Esad rejiminin iki yıldır sürdürdüğü amansız katliam, muhalifleri insanlıktan çıkaran noktalara itti. İran destekli rejim askerlerinin vahşeti, çıldırmış muhaliflerin vahşetiyle sarmalanarak ülkeyi kan gölüne çevirdi.
Suriye'deki kan, Reyhanlı üzerinden Türkiye'ye sıçradı. Çaresiz mülteciler, sığındığı bu topraklarda hak etmediği ve bize yakışmayan bir tepkiyle karşılaştı.
Acı, haksızlığı perdeliyor. Vahşet, vahşeti doğuruyor. En tehlikeli ruh kimyası, acının vahşetle tepkimeye girdiği bileşimdir. Bütün kurallar alt üst olur. Savaşta dahi işlenmeyecek suçlar, sıradanlığın esaretinde zaferini ilan eder. Uluslararası toplumun yürüttüğü diplomasi hamleleri geciktikçe Suriye'de bu tür kimyasal tepkimeler yaygınlaşacak. Vahşet arttıkça da destek azalacak. Kısır döngü budur.
Gerekçesi ne olursa olsun, bir ölünün kalbinin sökülmesi mazur gösterilemez. Ölü askerin kalbini söküp çıkaran muhalif asker, bu kabul edilemez hareketiyle tüm dünyada onlar için atan bütün kalpleri yerinden çıkardı. Mazlumların zalimleştiği iklimlerde bahar olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA