Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Baykal ve Bahçeli çözümün değil sorunun parçası

CHP lideri Deniz Baykal da, MHP lideri Devlet Bahçeli de Kürt sorununun devam etmesini istermiş gibi bir tutum içinde. "Hükümet ne eylerse güzel eyler, hiç hata yapmaz, en doğru yolu tutar" demiyoruz elbette. Saçma bir iddia olur bu.
Ama hükümetin her yaptığı mı yanlış! Bu insanlar hiç mi doğru iş yapmıyor?

***

CHP ile MHP'nin tavırları, bana ABD Başkanı Kennedy'yi hatırlatıyor: 'Ne yaparsanız yapın, toplumun yüzde 20'sini tatmin edemezsiniz' demişti.
Son genel seçimlerde CHP yüzde 21, MHP ise yüzde 14 oy aldı. Muhalefeti oluşturan bu iki parti, 35 milyon seçmenin 12 milyonunu temsil ediyor.
12 milyon ve toplam yüzde 33'lük temsil ciddi bir orandır. Yabana atılamaz.
Ama Baykal ile Bahçeli, sanki seçmenlerin üçte birini değil de, o asla tatmin olmayan, sürekli vıdı vıdılanan, hiçbir şeyi beğenmeyen beşte biri temsil ediyormuş gibi davranıyor.

***

Halbuki gerçek şu: Süzme AKP düşmanları da dahil, halk katında Kürt sorununun çözülmesini herkes istiyor.
"Yeter artık" demeyen var mı? Yok!
O halde soruna değil, çözüme katkıda bulunması gerekiyor bu iki liderin.
Her girişim karşısında bıkmadan, usanmadan 'yapma, etme, yanlış, olmadı, beceremedin' demek... Ama başka hiçbir şey söylememek... Ne zamandan beri siyasi akıl sayılıyor?
Eğer muhalefet, 'hayır' demekten ibaretse, onu Sarı Çizmeli de yapar. Halbuki CHP ile MHP koskoca iki parti. Yaşları AKP'den çok daha büyük...
Peki, bunların Kürt sorununa ilişkin hiç mi önerisi yok? Tek bildikleri "başım ağrıyor" demek mi? Dırdır yapmak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA