Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hani bizim yılbaşı şarkımız?

Türbanlı kadınların büyük marketlerde kocalarıyla birlikte plastik çam ağacı seçmelerini her görüşümde sevinirim.
Çünkü bu olay, halkın yılbaşını bir "Hıristiyan adeti" olarak görmediğinin işareti: İnsanlar yeni yıla umutla, sevinçle girmek istemekte. O kadar!
Evet, plastik çam ağacını süsleme işi, "modern" ve "kentli" bir davranış biçimidir. Eğlenmeye ve estetiğe para ayırabilen bir Müslüman orta sınıf olduğunu gösterir.
Ancak bu konuda ciddi bir eksiğimiz var: Herkesin seveceği cinsten bir yılbaşı şarkısı...
12 Haziran
genel seçimleri öncesi AK Parti reklamcılarının dolaşıma soktuğu "Aynı sazın teliyiz biz" diyen parçayı hatırlıyorsunuz değil mi?
Nasıl da dillere yerleşmiş, muhalefet partilerine oy verenlerin bile hoşuna gitmişti.
Bu tip bir başka eser de, Yeni Türkü grubunun söylediği "Telli Turna" adlı parçadır. Milyonlar sever, çalındığında herkes eşlik eder.
İşte bizim böyle bir yılbaşı şarkısına ihtiyacımız var. Batı'nın 'Jingle Bells'i kitlelere hitap etmiyor. Zaten Hıristiyan kültürüne ait. ("Şükran Günü" için bestelenmiş, "Noel"de söylenir olmuş.)
Mağazalarda çalınacak, icabında hep bir ağızdan söylenecek yerli bir yeni yıl şarkımız olsa... Mesela seneye TRT bunun yarışmasını yapsa... Fena mı olur?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA