Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Soykırım kurbanları

Birleşmiş Milletler'in kabul ettiği, Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Töreni, perşembe akşamı İstanbul Galata'daki Neve Şalom sinagogunda yapıldı.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen törenden, önemli bulduğum bir noktayı aktarmak isterim.
Geçen yıl kürsüye çıkanlar, bir aşamada ayrılmışlardı: Yahudi konuşmacılar, Holokost dedikleri soykırımı, sadece Yahudilere uygulanmış bir toptan yok etme faaliyeti olarak anlatmıştı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise öldürülen diğer kesimlerden de (Romanlar, Polonyalılar, hastalar, vd.) söz etmişti...
Ancak bu yıl, örneğin Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman, Nazilerin soykırıma uğrattığı diğer kesimlere de değindi.
Önemli bir nokta: Çünkü Yahudi yöneticiler, Holokost'u sadece kendilerine özgü kılmak için, soykırıma uğrayan diğer kesimlerden pek söz etmez.
Bu vesileyle genç arkadaşları uyarayım: Bazı fanatikler, Holokost'u küçümsüyor, hatta gerçekleşmediğini ileri sürüyor.
İnanmayın! Holokost hem tarih, hem de uluslararası hukuk tarafından belgelenmiş ve mahkum edilmiş korkunç bir olaydır. Az da olsa tanıkları hâlâ hayattadır.
İsrail devletinin politikalarına... Mesela Filistinlilere yaptıklarına kızıyorsanız... Buna, "Holokost yoktur" diyerek karşı çıkamazsınız.
Tersine şunu demelisiniz: "Siz ki soykırıma uğramış bir kavimsiniz, bu kötülükleri nasıl yapabilirsiniz?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA