Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hangisini tercih edersiniz?

Başbakan Erdoğan, geçen gün Dolmabahçe'de, Sosyalist Enternasyonal Başkanı, Yunanistan'ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu ile görüştü... İki siyasetçinin medyaya yansıyan fotoğrafı ilginçti:
Başbakan Erdoğan, tek kişilik koltukta, sağdan, soldan ve arkadan desteklenmiş bir halde, yüzü konuğuna dönük olarak, güven içinde oturuyor...
Buna karşılık Papandreu'nun oturuşunda eğreti bir hal var. Çünkü düz oturduğunda Erdoğan'ı görmesi imkânsız. Ev sahibine bakabilmesi için, sol tarafına doğru dönmesi gerekiyor.
Bu da fazladan bir gövde ve boyun hareketi demek. Üstelik görüşme boyunca bunu sürekli yapması, farkında olmadan ekstra enerji harcaması da şart.
Ayrıca Erdoğan'a döndüğü anda, Papandreu'nun sırtı ve sağ tarafı açılıyor.
Çünkü koltukta değil, bir kanepede oturmakta. Bu da "bir yere dayanmanın yarattığı güven hissini" azaltıyor...
Konuğa "rahat vermeyen" bu oturuş düzeninin, bilinçli olarak kurulduğunu sanmıyorum. Devletin bütün salonlarında aynı koltuk-kanepe düzeni var.
Ancak yabancı siyasetçi olsaydım, asla bu biçimde oturmak istemezdim. "Boynum ağrıyor" filan deyip, Erdoğan'ın karşısına gelecek bir yere, tercihen bir koltuğa geçerdim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA