Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Tam kurtulmuştuk ki

Okurumuz Niyazi Yalçın, dizi tartışmasıyla ilgili şöyle demiş: "Şu ana kadar Sayın Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' eleştirisi hakkında bir şey yazarsanız şu noktayı da dikkate almanızı rica ederim:
"Benim Rus arkadaşım her hafta diziyi seyredip anlatıyor. Çocuk doktoru olarak çalıştığı hastanede günün tek konusunun bu dizi olduğunu söylüyor. Rusya'da o kadar çok izleniyormuş ki İstanbul'a turlar düzenleniyormuş.
"Sayın Erdoğan yanılıyor: İnsanlar bunun tarihi gerçekler değil, bir TV dizisi olduğunu biliyor. Arkadaşım diziyi izlemeye başladıktan sonra, Osmanlı tarihiyle ilgili tam altı kitap okuduğunu söyledi. Siz de takdir edersiniz ki bu durum, ekonomi ve Türkiye'nin ekonomisi ve tanıtımı açısından önemli..."
Sevgili okurumuz... Çıkışlarının çoğu söylem düzeyinde kalsa da, Başbakan Erdoğan'ın bu müdahaleleri ağzımda kekremsi bir tat bırakıyor.
Vesayetçi askerler yıllarca bu halka çocuk muamelesi yaptı. Tam onlardan kurtuluyorduk ki aynı tavrı Erdoğan gösterir oldu.
Bence bu tip tartışmalar açarak, milliyetçi-muhafazakâr kesimleri arkasında tutmaya çalışıyor. Tamam ama bazen öyle laflar ediyor ki hani bilmeyen, İstanbul'da değil de, gariban bir Anadolu kasabasında yetişmiş birisi konuşuyor sanır.
Bunun bir açıklaması olmalı. Acaba diyorum, Ortadoğu'nun şu gergin atmosferinde, stres atmak için mi keyfimizin kâhyalığını yapıyor? Olur mu olur!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA